Με "αφροδισιακό" η Ελλάδα στη Eurovision

Η Ελευθερία Ελευθερίου πήρε τελικά το χρίσμα για τη Eurovision, μέσα από μια τελετή που σε τίποτα δεν θύμιζε παλιές καλές εποχές για την κρατική τηλεόραση. Μια ομολογουμένως φτωχή παραγωγή που δεν κατόρθωσε να πείσει τους Ελληνες τηλεθεατές, και περιορίστηκε στο πολύ ταπεινό 10,8% μέσο όρο τηλεθέασης.

Στα επίσης αρνητικά της βραδιάς ήταν και η συμμετοχή του κοινού στην ψηφοφορία, η οποία επίσης κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Μόνο 22.000 τηλεθεατές πείστηκαν να ψηφίσουν, και η Ελευθερία εισέπραξε τη μερίδα του λέοντος!

Με την επιβράβευση επιτροπής και κοινού η Ελευθερία Ελευθερίου είναι αυτή που θα μας εκπροσωπήσει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού που θα γίνει στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Για πρώτη φορά κριτική επιτροπή και τηλεθεατές είχαν τις ίδιες προτιμήσεις, κι έτσι με ποσοστό 50% από κάθε πλευρά αναδείχτηκε πρώτο στην τελική κατάταξη το τραγούδι «Aphrodisiac».

Οι τηλεθεατές έδωσαν στο εν λόγω τραγούδι περίπου 13.000 ψήφους. Με μεγάλη διαφορά, λαμβάνοντας περίπου 4.000 ψήφους από τους τηλεθεατές, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Δώρα με το «Baby I’m yours», ενώ ακολούθησε το «No parking» των Velvet Fire με περίπου 3.000 ψήφους. Στην τέταρτη θέση, με περίπου 2.000 ψήφους, βρέθηκαν οι Cassiopeia με το τραγούδι «Killer Bee». Να υπενθυμίσουμε ότι η ίδια ακριβώς σειρά προέκυψε και από την πενταμελή κριτική επιτροπή.

Η Ελευθερία είχε αέρα και ολοκληρωμένη σκηνική παρουσία. «Αυτό που ζω αυτή τη στιγμή δεν περιγράφεται με λόγια, δεν το πιστεύω. Τα επόμενα βήματα είναι να κάνουμε πολλές πρόβες και με την ίδια ομάδα θα πάμε στο Μπακού» δήλωσε συγκινημένη η Κύπρια τραγουδίστρια.

Οσον αφορά τον άσο που θα τραβήξει από το μανίκι η τραγουδίστρια για να καταπλήξει στον ημιτελικό και στον τελικό, αν επιλεγεί, δεν είναι τίποτε άλλο από την «ε [Η Ηβη Αδάμου, που εκπροσωπεί την Κύπρο, κατέπληξε το κοινό με το «La la love».] ελληνική ψυχή». Οπως δήλωσε κατηγορηματικά η Ελευθερία, «θα πάμε δυναμικά για να τους αφήσουμε άφωνους».

Ο τελικός για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει έκρυβε πίσω από τις κάμερες πολλή συγκίνηση αλλά και ερωτήματα.

Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος η Δώρα, την οποία πολλοί θεωρούσαν φαβορί, ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά των δικών της προσώπων. Αίσθηση όμως προκάλεσε και συζητήθηκε έντονα η απουσία του δημιουργού και μάνατζέρ της Ηλία Πανταζόπουλου, ο οποίος δεν εμφανίστηκε σε κανένα πάρτι, ούτε στις πρόβες αλλά ούτε και στον τελικό.

Από την άλλη, η Ελευθερία δεν μπορούσε να πιστέψει στη νίκη της ακόμη και όταν έδινε τις συνεντεύξεις μετά το τέλος της βραδιάς. Η μητέρα της αλλά και οι φίλοι της -ανάμεσά τους ο Ανδρέας Γεωργίου, που είναι πάντα δίπλα της και τον οποίο είχαμε γνωρίσει από το «Dream Show» και την τηλεοπτική σειρά «31 δρόμοι»- της έδιναν συνεχώς κουράγιο.

Ως γνήσια Κυπριοπούλα η Αννα Βίσση λίγο πριν από τον τελικό έσπευσε να εμψυχώσει τη συμπατριώτισσά της. Από νωρίς το απόγευμα είχε γράψει στον λογαριασμό της στο Twitter: «Δύο Κυπραίες στη Eurovision! Καλή επιτυχία, Ελευθερία και Ηβη. Δώστε τα όλα με κυπριακό πάθος και ελληνική ψυχή…»

Η δήλωση αυτή μάλιστα άναψε φωτιές… Κάποιοι θεώρησαν ότι η Αννα ήξερε το αποτέλεσμα του ελληνικού τελικού και πρόδωσε τη νικήτρια! Το γεγονός αυτό ανάγκασε τη δημοφιλή τραγουδίστρια να απαντήσει: «Παιδιά, ήρεμα. Ενα “καλή επιτυχία” είπα να πω στα Κυπριωτάκια… και πήραν φωτιά τα σενάρια πως ξέρω τα αποτελέσματα. Ας κερδίσει ο καλύτερος!»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!