6η Μαΐου:"Σούπερ Σελήνη" και πανσέληνος την ημέρα των εκλογών!


6η Μαΐου:

Είναι που είναι «απρόβλεπτες» οι εκλογές της 6ης Μαΐου έρχεται και η… «Σούπερ Σελήνη» να μας αποτελειώσει!
Το βράδυ των εκλογών έχει πανσέληνο, αλλά εκτός αυτού πραγματοποιείται και το φαινόμενο της Σούπερ Σελήνης, το οποίο αναμένεται να είναι από τα πιο ισχυρά των τελευταίων ετών!
Τι σημαίνει αυτό; Φυσικές καταστροφές, κοινωνικές εξεγέρσεις και ότι άλλο απρόβλεπτο μπορείτε να φανταστείτε, σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύση Σιμόπουλο.
Τι είναι η «Σούπερ Σελήνη»
Το συγκεκριμένο πλανητικό φαινόμενο δεν είναι τόσο σπάνιο. Πραγματοποιείται 4 με 6 φορές τον χρόνο. Όμως ο συνδυασμός με την πανσέληνο πραγματοποιείται κάθε 2 με 3 χρόνια.
Η «Σούπερ Σελήνη» πραγματοποιείται όταν η απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης είναι πιο μικρή από ότι συνήθως. Φέτος η απόσταση θα είναι 356.955 χιλιομέτρων από τη γη και θεωρείται από το πιο ισχυρά φαινόμενα των τελευταίων ετών.
Σύμφωνα με τον αστρολόγο  Ρίτσαρντ Νόλε, που επινόησε και την ονομασία «Σούπερ Σελήνη» αποτέλεσμα του φαινομένου ήταν  οι καταστροφικές καταιγίδες στη Νέα Αγγλία το 1938,   οι πλημμύρες στην περιοχή Χάντερ Βάλεϊ στην Αυστραλία το 1955, ο κυκλώνας Τρέισι το 1974,  ο τυφώνας Κατρίνα το 2005, ο φονικός σεισμός της Ιαπωνίας το 2011, το ναυάγιο του «Τιτανικού» κ.ά, παρότι κάποιες από τις συμπτώσεις αυτές, είχαν χρονική απόκλιση έως και μία εβδομάδα.
Για να δούμε τι θα  γίνει εδώ…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!