Ένα ζευγάρι Γερμανών που κάνει διακοπές 30 χρόνια συνέχεια στη Θεσπρωτία


Το μήνυμα ότι οι Γερμανοί φιλέλληνες,εξακολουθούν να στηρίζουν έμπρακτα την Ελλάδα, θέλησαν να δώσουν, επισκεπτόμενοι τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη  o Peter και η  Ingrid Seidel, που για πενήντα χρόνια επισκέπτονται συνεχώς την Ελλάδα για διακοπές, με τα τελευταία μάλιστα 30 χρόνια να έχουν ως βασικό προορισμό τη Θεσπρωτία.
Το μήνυμα αλληλεγγύης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Ευρωπαϊκών λαών προς την Ελλάδα, όπως είπαν οι δύο Γερμανοί φιλέλληνες, πρέπει να είναι συνεχές καθώς η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε  τη Δημοκρατία. «Είμαστε όλοι μια οικογένεια και θα πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο», τόνισε  ο Peter Seidel.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας ευχαρίστησε το ζευγάρι για την αγάπη που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα και ειδικά στην Ήπειρο, σημειώνοντας ότι όσοι μένουν ευχαριστημένοι από την φιλοξενία τους στην Ήπειρο, γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής μας στο εξωτερικό, ειδικά στην παρούσα δύσκολη συγκυρία.  
Ο Peter και η Ingrid Seidel ήρθαν για πρώτη φορά στη Λήμνο το 1962. Όταν αργότερα ένας Ηπειρώτης ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Μόναχο τους μίλησε για την Ήπειρο, πριν 30 χρόνια  επισκέφθηκαν αρχικά την Πάργα και στη συνέχεια τα παράλια της Θεσπρωτίας,  όπου εδώ και χρόνια περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στη Νέα Σελεύκεια. Έκτοτε έχουν επισκεφθεί την Δωδώνη, το Σπήλαιο Περάματος και άλλα αξιοθέατα της Ηπείρου, έχουν αποκτήσει φίλους και προσπαθούν να μάθουν Ελληνικά, γιατί κάθε φορά που έρχονται στην Ελλάδα, όπως λένε,  νιώθουν σαν στο σπίτι τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!