Παραδίνεται στην Π.Ε. Θεσπρωτίας η γεωλογική μελέτη 4ης και 5ης Πολεοδομικής ενότητας Ηγουμενίτσας

Παραδίδεται στις υπηρεσίες της Π.Ε Θεσπρωτίας, εντός των προσεχών ημερών η «Γεωλογική μελέτη της 4ης και 5ης Πολεοδομικής ενότητας του σχεδίου πόλεως Ηγουμενίτσας»
Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε συνεννόηση με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, προέβη σε ανάθεση της ανωτέρω μελέτης προϋπολογισμού 17.527,50 €.
Η ανωτέρω διαδικασία έτυχε της κατωτέρω διαδικασίας
α) Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής 37/1134/23-12-2011 για την διαδικασία ανάθεσης.
β)Απόφαση οικονομικής Επιτροπής 7/203/1-3-2011 για έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής διαγωνισμού.
γ) Υπογραφή σύμβασης μεταξύ μελετητή και Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας 2-4-2012.
Την Τρίτη 15-5-2012 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη-παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης, όπου και διαπιστώθηκε ότι με τα επιστημονικά γεωλογικά δεδομένα, σύμφωνα με τον μελετητή, επιβάλλεται για την ανέγερση κτιρίων, ειδικές γεωλογικές έρευνες και θεμελιώσεις. Δεδομένα που θα επιβάρυναν τις νεοαναγειρόμενες οικοδομές με πολύ μεγαλύτερο κόστος κατασκευής.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες πρότειναν να γίνουν ερευνητικές τομές στην περιοχή της μελέτης, ώστε η ολοκλήρωσή της να γίνει με πραγματικά στοιχεία , προς όφελος των ιδιοκτητών της περιοχής. Πρόταση που έγινε δεκτή και από τον μελετητή και με προσωπική παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας την Παρασκευή 18-5-2012 πραγματοποιήθηκαν οι γεωλογικές διερευνητικές τομές.
Από την αυτοψία προέκυψε ότι το μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής, που θεωρητικά είχε προβλήματα υπεδάφους, είναι κατάλληλο και έτσι δόθηκαν τελικές οδηγίες προς τον μελετητή για εξαίρεση αυτών και ολοκλήρωση της μελέτης.
Με την ολοκλήρωσή της, η οποία αναμένεται εντός των προσεχών ημερών θα αποσταλεί προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας για ενημέρωση και θεώρησή της. Στη συνέχεια θα αποσταλούν προς το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να απεμπλακούν και προωθηθούν προς έγκριση η 4η και 5η Πολεοδομική Ενότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ερωτηθείς ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Άλλες δύο πολεοδομικές ενότητες του πολύπαθου σχεδίου πόλεως Ηγουμενίτσας βαίνουν προς ολοκλήρωση. Θεωρώ ότι ειδικά η 5η Πολεοδομική ενότητα, η οποία είναι ίσως και η μεγαλύτερη ενότητα του σχεδίου πόλεως Ηγουμενίτσας, ειδικότερα αυτήν την εποχή, θα συμβάλλει θετικά στην επανεκκίνηση της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.
Δραστηριότητα που τόσο πολύ την έχουμε όλοι ανάγκη.
Σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγονται και τα σχέδια πόλης, θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν και υπογραφούν οι ανωτέρω πολεοδομικές ενότητες.
Το οφείλουμε στους πολίτες που διαχρονικά ταλαιπωρήσαμε»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!