Προς δημοπράτηση η ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης Περάματος


Ο Δήμος Ιωαννιτών θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον ΕΟΤ
Στη ζώνη κάτω της κόκκινης γραμμής οριοθέτησης περιλαμβάνονται έργα πρασίνου
Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΟΤ προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών με σκοπό την υλοποίηση του έργου ανάπλασης της παραλίμνιας ζώνης Περάματος.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε, ο Δήμος Ιωαννιτών το Υπουργείο Ανάπτυξης με απόφασή του προχώρησε στην προέγκριση δημοπράτησης η οποία θα γίνει από τον ΕΟΤ που είναι και ο τελικός δικαιούχος του έργου αμέσως μετά την υπογραφή της προγραμματικής με το Δήμο Ιωαννιτών.
Η ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης του Περάματος είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που στοχεύουν στην ανάδειξη του οικοσυστήματος και στην τουριστική ανάδειξη της περιοχής.
Η μελέτη για το έργο αυτό επικαιροποιήθηκε σχεδόν στο σύνολό της ώστε όλες οι παρεμβάσεις να μην θίγουν στο ελάχιστο τη λίμνη. Έτσι στη ζώνη κάτω της κόκκινης γραμμής οριοθέτησης δεν περιλαμβάνονται έργα παρά μόνο διαμόρφωση πρασίνου.
Με την ολοκλήρωση του έργου στην παραλίμνια ζώνη θα διαμορφωθεί χώρος πάρκου και αναψυχής, ζώνες πρασίνου, αθλοπαιδιών και άλλα. Πρόκειται στο σύνολό τους για ήπιες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα σε ένα σημείο της λίμνης που μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί.
«Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του αντιμετώπισαν με πολύ μεγάλη προσοχή και με ευαισθησία το συγκεκριμένο έργο. Σήμερα φτάσαμε στο τέλος και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί μέσα από τη συνεργασία με τον ΕΟΤ θα υλοποιηθεί μία πρότυπη παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.
Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Δημοτικός Σύμβουλος Περάματος Κώστας Γκόγκος. «Η ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης αποτελούσε βασικό μας στόχο. Είναι ένα έργο που έρχεται να αναδείξει την περιοχή, να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία σε έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς στο Νομό Ιωαννίνων. Η ολοκλήρωσή του θα δημιουργήσει ένα νέο σημείο αναφοράς για το λεκανοπέδιο, θα αναβαθμίσει σημαντικά την λειτουργία του σπηλαίου και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το Κέντρο Ενημέρωσης και το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Περάματος», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο κ. Γκόγκος.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!