Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις σε μαθητές


Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις σε εκατοντάδες μαθητές σχολείων της πόλης των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής, παρέχουν από την Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή εθελοντές της οργάνωσης «Γιατροί του κόσμου» με την κινητή μονάδα «ΛΗΤΩ».
Η αποστολή των Γιατρών του Κόσμου με επικεφαλής τον γιατρό Π. Θεοφίλου, εξετάζει τους μαθητές στο πλαίσιο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ, χθες, με αφορμή την Γ.Σ. των εκπαιδευτικών και την μη λειτουργία των σχολείων, συνεργάστηκε με τον Σύλλογο Πολυτέκνων του νομού, παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες στα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών.
Οι Γιατροί του Κόσμου, πέρα από τις αποστολές σε όλη την Ελλάδα διαθέτουν Πολυιατρεία στην Αττική, και ιδιαίτερα σε υποβαθμισμένες περιοχές που πλήττονται από την φτώχεια και την ανεργία.
Μέχρι πρόσφατα, σχεδόν αποκλειστικά οι ωφελούμενοι ήταν αλλοδαποί μετανάστες που δεν είχαν ασφάλιση, πλέον όμως η εικόνα έχει αλλάξει.
Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της έκρηξης της ανεργίας, το Πολυιατρείο στο Πέραμα επισκέπτονται πλέον Έλληνες πολίτες σε ποσοστό 95%, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αποστολής.
Η οργάνωση δουλεύει χάρη στους εθελοντές γιατρούς και διοικητικούς και στην τεράστια ανταπόκριση των απλών πολιτών που στηρίζουν το έργο τους.
Το μήνυμα του εθελοντισμού προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες της οικονομικής κρίσης έστειλε η ταμίας του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Ανθή Πατσούρα.
Συγκεκριμένα, το υπόλοιπο πρόγραμμα επισκέψεων της Κινητής Ιατρικής Μονάδας στο Δήμο Ιωαννιτών έχει ως εξής:
- Πέμπτη 31 Μαΐου: Η ιατρική Μονάδα θα βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο Κοντινών, στο Νηπιαγωγείο Κρανούλας και στο Νηπιαγωγείο Κρύας.
- Παρασκευή 1η Ιουνίου: Οι εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου θα επισκεφθούν τα Νηπιαγωγεία Περάματος και Αμφιθέας.
Προχθες η ομάδα της Μονάδας «Λητώ» επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος και το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας.


Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΑΛΑΤΣΗ από την Ελευθερία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!