Μπάζωσαν ρέμα στην Πάργα!

Τα ρέματα όπως βλέπουμε και διαβάζουμε σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο, προστατεύονται ,τα ανοίγουν, τα καθαρίζουν οι Δήμαρχοι, οι περιφέρειες, οι διάφορες οικολογικές οργανώσεις, σύλλογοι, κ.λ.π, ακόμα και τηλεοπτικά κανάλια.Στο inernet διαβάζουμε :
1). Με τις 119/2008 & 12422008 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, Οι Ανώτατοι δικαστές επικαλούμενοι το άρθ. 24 του Συντάγματος χαρακτηρίζουν στο σκεπτικό τα ρέματα "ιδιαίτερα οικοσυστήματα που έχουν ζωτική σημασία, ιδίως όταν διασχίζουν οικισμούς".
Επίσης ότι "το κράτος οφείλει να τα προστατεύει σε όλο τους το μήκος ακόμα για να ενταχθούν ρέματα στο σχέδιο πόλης απαιτείται ευρύτερος πολεοδομικός σχεδιασμός και καθορισμός της οριογραμμής τους".
2). Σύμφωνα με τον Ν.3010 άρθρο 5 παρ.1 συνίσταται στον καθορισμό και την επικύρωση των πολυγωνικών γραμμών εκατέρωθεν της βαθιάς γραμμής του υδατορέματος ,οι οποίες περιβάλλουν τις γραμμές πλημμύρας , τις όχθες ,καθώς και τα τυχόν φυσικά ή τεχνητά στοιχεία, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του υδατορέματος .
Στην Πάργα με πολλά φορτηγά χαλίκια &χώμα, το ρέμα που είναι λίγο πιο πάνω από το νεκροταφείο στο τέλος «του πλακοσκεπή» ΜΠΑΖΩΘΗΚΕ από την μία όχθη και δεν ξέρουμε γιατί και από ποιούς .Αλήθεια πού θα πάνε τα φρέσκα χώματα που θα παρασύρουν τα νερά;Έκλεισε σχεδόν το ρέμα , και έμεινε κάποιος ελάχιστος χώρος ,για να τρέχουν τα νερά που συγκεντρώνει τώρα και τους θερινούς μήνες.Για τον χειμώνα βλέπουμε, λέτε να βρέξει;Τέλο «Το καλύτερο» είναι η απάντηση στο γιατί γίνονται αυτά, και κυκλοφοράει σαν ανέκδοτο:«για να έχει δουλειά ο επόμενος δήμαρχος» !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!