WWF: ”Βαριά άρρωστη” η γη



''Ζούμε σαν να έχουμε στη διάθεση μας έναν έξτρα πλανήτη''

22η ανάμεσα σε 149 χώρες είναι η Ελλάδα, όσον αφορά το «ανθρακικό της αποτύπωμα». Έκθεση της WWF, με τον τίτλο «Ζωντανός Πλανήτης», που δημοσιεύεται κάθε χρόνο και καταγράφει την κατάσταση της υγείας της γης, αναφέρει ότι η χώρα μας, αν είχε περισσότερη βιομηχανία και με δεδομένη την μη οικολογική συνείδηση των περισσότερων Ελλήνων και την έλλειψη κρατικής πρόνοιας για το περιβάλλον, θα ήταν εκείνη με τη μεγαλύτερη ρύπανση στον κόσμο. 
Η έκθεση επίσης σημειώνει ότι τα τελευταία 42 χρόνια,έχουν μειωθεί τα είδη της γης κατά 30%,  με τα τροπικά δάση να έχουν πληγεί περισσότερο. Ακόμη, επισημαίνεται ότι οι φυσικές πηγές και αποθέματα του πλανήτη θα «μας τελειώσουν» πολύ σύντομα. 
Ακόμη, γίνεται λόγος για την αυξανόμενη αστικοποίηση, καθώς το 2050 το 80% του πληθυσμού θα κατοικεί σε πόλεις. Έμφαση δίνεται και στις ταξικές διαφορές, με το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών κρατών να αυξάνεται επικίνδυνα, κάτι που επηρεάζει και το περιβάλλον, καθώς οι φτωχότερες χώρες αποτελούν «απομυζούνται » από τις πιο πλούσιες.
«Ζούμε σαν να έχουμε στη διάθεση μας έναν έξτρα πλανήτη. Χρησιμοποιούμε διπλάσιους φυσικούς πόρους από αυτούς που μπορεί να παράγει η Γη και αν δεν αλλάξουμε τροχιά το 2030 θα χρειαζόμαστε περισσότερους από δυο πλανήτες για να καλύψουμε τις ανάγκες μας», δηλώνει ο Διευθυντής του WWF International Τζιμ Λήπ. Και ποια είναι η λύση;. «Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον με ευημερία που θα προσφέρει φαγητό, νερό και ενέργεια για τα εννέα ίσως και 10 δισεκατομμυρίων κατοίκων που θα ζουν στον πλανήτη το 2050. Οι λύσεις βρίσκονται σε τομείς όπως η μείωση των απορριμμάτων, η αποτελεσματικότερη διαχείριση των υδάτων και η χρήση καθαρών πηγών ενέργειας» τονίζει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!