Συνελήφθη λαθροθήρας στη Χρυσαυγή Σουλίου


Η προβλεπόμενη διαδικασία τηρήθηκε και ακολουθείται κατά γράμμα και στην περίπτωση ενός λαθροθήρα που εντοπίστηκε και συνελήφθη τα μεσάνυχτα της Παρασκευής να ασκεί παράνομη θήρα αγριόχοιρου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χρυσαυγής του Δήμου Σουλίου.
Συγκεκριμένα, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, εντόπισαν στη 01.00 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, σε περιοχή όπου απαγορεύεται η άσκηση θήρας, αφού έχει οριστεί ως καταφύγιο περιορισμένης χρονικής διάρκειας, ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα αγριόχοιρου, με νυχτερινό καρτέρι. 
Ο άνδρας συνελήφθη από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε΄ Κ.Ο.Η. και με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα για τα περαιτέρω. Ο λαθροθήρας είχε κατάλληλα τροποποιημένο το κυνηγετικό του όπλο, στο οποίο είχε προσαρμόσει ένα φακό, για νυχτερινή σκόπευση. Το κυνηγετικό όπλο και άλλα σύνεργα που είχε μαζί του κατασχέθηκαν και σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση για παράνομη άσκηση θήρας σε περίοδο καθολικής απαγόρευσης της θήρας, σε περιοχή όπου δεν επιτρέπεται η θήρα, καθώς επίσης και για άσκηση θήρας κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η Ε΄ Κ.Ο.Η. αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες προς την Ελληνική Αστυνομία για την συνδρομή της και στο συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και όπου αλλού έχει ζητηθεί.
Επίσης, υπενθυμίζει προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις σε οτιδήποτε σχετίζεται με την παράνομη θήρα από όπου κι αν αυτή προέρχεται. 
Το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι εξαιρετικά σημαντικό και αποδεικνύεται από τους 4000 και πλέον ελέγχους, που έγιναν κατά τη διάρκεια της τελευταίας κυνηγετικής περιόδου, και δυστυχώς και από τις δεκάδες μηνύσεις που υποβλήθηκαν.
Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή θα συνεχίσει να προσφέρει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με έργα και όχι με λόγια, με γνώμονα την προστασία της ίδιας της κυνηγετικής δραστηριότητας και φυσικά του θηραματικού πληθυσμού της περιοχής ευθύνης της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!