Η Θεσπρωτία δίπλα στην Αλεξάνδρα Τσιάβου στους Ολυμπιακούς




«Άρχει μεν αγών των καλλίστων άθλων ταμίας». Με αυτή την φράση ο κήρυκας περιέτρεχε τα γυμναστήρια προετοιμασίας των αθλητών στην Αρχαία Ελλάδα και τους καλούσε να προσέλθουν στην Ολυμπία για να αγωνιστούν.
Σήμερα Τετάρτη λοιπόν στις 9 το βράδυ στις εγκαταστάσεις του ΔΝΟ Ηγουμενίτσας
 ο όμιλος, η τοπική ηγεσία της Θεσπρωτίας, συγγενείς και φίλοι θα βρεθούν κοντά στην Αλεξάνδρα Τσιάβου για να ευχηθούν στην κορυφαία κωπηλάτρια, για πολλούς το Νο1 του κόσμου, καλό ταξίδι προς το Λονδίνο όπου «αρχίζει ο αγώνας που διαθέτει τα ωραιότερα βραβεία».
Στην προκειμένη περίπτωση η Τσιάβου μαζί με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Διπλό Σκιφ ελαφρών βαρών, ταξιδεύουν σε λίγες μέρες προς την βρετανική πρωτεύουσα με στόχο την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας, την αγωνιστική τους κατάσταση αλλά και την επιθυμία όλων των Ελλήνων το χρώμα του μεταλλίου δύσκολα θα είναι διαφορετικό από αυτό του χρυσού.
Πέρυσι το φθινόπωρο η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε χρίσει ως ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου τα δύο κορίτσια που τα τρία τελευταία χρόνια προκαλούν... τρόμο στις αντιπάλους τους, καθώς έχουν κατακτήσει 11 χρυσά μετάλλια, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Κύπελλα και Ευρωπαϊκά ένα ασημένιο και δύο χάλκινα.
Τα δύο κορίτσια που ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους στην Καστοριά ξέρουν πολύ καλά ότι η προϊστορία είναι καλή αφετηρία, είναι ο υπέρ πάντων αγών και έρχεται, ενδεχομένως, στην κορύφωση των προσπαθειών τους τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Η κορυφαία στον κόσμο Ηπειρώτισσα αθλήτρια, Αλεξάνδρα Τσιάβου, μεταξύ άλλων δήλωσε και τα εξής: «Είμαι έτοιμη για το σήμερα. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία αλλά χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμη. Οι επιτυχίες είναι αποτέλεσμα συνολικής προσπάθειας. Η Ομοσπονδία μας έχει βοηθήσει πολύ όπως και ο εθνικός προπονητής Τζιάνι Ποστιλιόνε έχει συμβάλει τα μέγιστα. Νιώθω μεγάλη τιμή που ανήκω στην οικογένεια του Δημοτικού Ναυτικού Ομίλου Ηγουμενίτσας. Είναι το σπίτι μου και το όνομα Τσιάβου είναι συνυφασμένο με τον όμιλο. Εγώ πλέον δεν είμαι ..... κωπηλάτρια! Είμαι αθλήτρια για αυτό και πέρυσι δέχθηκα την τιμητική πρόταση του Δήμου Ηγουμενίτσας να δοθεί το όνομα μου στο κλειστό γυμναστήριο.
Στο Λονδίνο πάμε για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!