Πλήγμα στον τουρισμό από τη διακοπή δρομολογίου των Μινωϊκών Γραμμών



Σάββατο, 21 Ιούλιος 2012
Στην Ηγουμενίτσα 
Στην διακοπή του δρομολογίου πλοίου των Μινωικών Γραμμών από τη γραμμή Βενετία-Ηγουμενίτσα- Πάτρα προχώρησε η Grimaldi Lines, με αποτέλεσμα να μειωθεί η δυνατότητα προσέλκυσης τουριστών στην Ελλάδα εν μέσω τουριστικής περιόδου. 
Επαγγελματίες του τουρισμού στην Ηγουμενίτσα αλλά και πράκτορες ακτοπλοϊκών γραμμών έκαναν λόγω για επιπτώσεις στον τουρισμό της περιοχής καθώς από την Βενετία προς την Ηγουμενίτσα και την Πάτρα έφταναν επισκέπτες όχι μόνο από την Ιταλία αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Αυστρία και η Γαλλία.
Η διακοπή του δρομολογίου του πλοίου «Europa Palace» και μάλιστα εν μέσω της τουριστικής περιόδου προκάλεσε αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς της Ηγουμενίτσας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι τουρίστες που επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα μέσω Βενετίας επιλέγουν δρομολόγια πλοίων από άλλα λιμάνια της Ιταλίας προκειμένου μετά από ταλαιπωρία να φτάσουν στην Ηγουμενίτσα ή την Πάτρα.
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο Ioannina TV ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πάσχος, ο οποίος αρχικά ανέφερε πως ουσιαστικά από το Πάσχα και μετά η συγκεκριμένη πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει σταματήσει τρία δρομολόγια πλοίων από Ιταλία προς Ελλάδα.
Στη συνέχεια ο κ. Πάσχος σημείωσε πως το πλήγμα για τον τουρισμό της Θεσπρωτίας είναι μεγάλο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον διπλασιασμό των ναύλων από την Ιταλία προς την Ελλάδα και αντίστροφα, τονίζοντας με έμφαση πως ενώ πριν μια τετραμελής οικογένεια ήθελε για ναύλα περίπου 750 ευρώ, τώρα χρειάζεται περισσότερα από 1300 ευρώ.
Επίσης ο κ. Πάσχος τόνισε πως σημαντική μείωση παρουσιάζει και η κίνηση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας των μεγάλων οχημάτων, φορτηγά και νταλίκες, κάτι που συμβαίνει και πάλι εξαιτίας των υψηλών ναύλων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!