Eργα της Θεσπρωτίας επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Aλεξ. Kαχριμανης



Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσονται πλέον οι εργασίες για το αρδευτικό Μαργαριτίου, μετά την εξασφάλιση, από την Περιφέρεια της χρηματοδότησης του 1.270.000 ευρώ, με την οποία τον περασμένο Δεκέμβριο εξοφλήθηκαν οι παλιοί λογαριασμοί και κατέστη δυνατή η επανεκκίνηση του έργου.
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έχει ξεκινήσει το 1997 μέσω του Β΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα. Σε εκκρεμότητα υπάρχει η καταβολή των απαλλοτριώσεων που επιδικάστηκε με δικαστική απόφαση στους δικαιούχους κατόχους αγροκτημάτων.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε στο πρώην Δημαρχείο Μαργαριτίου ο Περιφερειάρχης, με τους κατοίκους της περιοχής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Πιτούλη και του Δημάρχου κ. Γ. Κάτσινου.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα μας, στην έλλειψη πόρων και ζήτησε από τους δικαιούχους, αναγνωρίζοντας και τη μεγάλη σημασία που έχει για την περιοχή η ολοκλήρωση του έργου, να συμβάλλουν στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής συμβιβαστικής λύσης στο ζήτημα της αποζημίωσης των απαλλοτριώσεων.
«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες από την Πολιτεία για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, που έβγαλε εκτός των καλλιεργειών για πολλά χρόνια τους αγρότες. Σήμερα που το βάρος της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας πέφτει στον αγροτικό τομέα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ολοκλήρωση του έργου, την οποία προωθεί η Περιφερειακή Αρχή. Από την πλευρά μας κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να προχωρήσουν οι εργασίες και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας θα διατεθούν μηχανήματα για την έναρξη και των ισοπεδώσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι όμως να βρεθεί λύση στο θέμα των απαλλοτριώσεων, για το οποίο ζητώ την βοήθεια σας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.
Επίσπευση εργασιών για το Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας
Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας και την επιβλέπουσα μηχανικό, επισκέφτηκε το έργο της οδικής σύνδεσης του Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας, όπου συναντήθηκε με τους αναδόχους, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία του, εξέτασε προβλήματα που τέθηκαν και ζήτησε την επίσπευση των εργασιών προκειμένου να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!