Κόντρα Καπερνάρου-Δένδια για τους παράνομους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα!



Με αφορμή την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε ερώτηση-αναφορά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου, για το θέμα των μεταναστών στην Ηγουμενίτσα, ο κ. Καπερνάρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Γενικόλογη και ανεπαρκής είναι η απάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Δένδια στην Αναφορά που του κατέθεσα σχετικά με τα έντονα προβλήματα ασφάλειας και δημόσιας υγείας λόγω της αυξημένης παρουσίας λαθρομεταναστών στη περιοχή του λιμένα Ηγουμενίτσας διαβιβάζοντάς του την καταγγελία φορέων και συλλόγων της περιοχής.Όπως αναφέρουν οι φορείς, το φαινόμενο αυτό έχει οδηγήσει σε κατάρρευση την τοπική τουριστική και εμπορική κίνηση, όπως φυσικά και πολλών άλλων της χώρας μας, και βυθίζουν τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής στην ανασφάλεια και το οικονομικό αδιέξοδο.Ο κ. Δένδιας, όπως και οι προκάτοχοί του, αδυνατεί να κατανοήσει ότι το πρόβλημα των σχεδόν 2 εκατομμυρίων παράνομα εισερχομένων μεταναστών (90% του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης) δεν θα λυθεί με προγράμματα καταστολής και αποσπασματικές δράσεις. Δεν θα λυθεί λοιπόν ούτε με την αυξημένη παρουσία συνοριοφυλάκων στον Έβρο ούτε με τη δημιουργία κέντρων «φιλοξενίας» και πρώτης υποδοχής των μεταναστών ελάχιστης χωρητικότητας.Ο κ. Δένδιας, αρνείται να αντιληφθεί ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν και ότι οι επιχειρήσεις που εξαγγέλλει έχουν καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα, με στόχο, όπως λέει να περάσει το μήνυμα ότι δεν θα γίνουμε ξέφραγο αμπέλι, τη στιγμή που γνωρίζει ότι η χώρα μας έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι ειδικά την τελευταία δεκαετία και εντεύθεν.Παρακάτω παραθέτουμε στοιχεία της απάντησης του Υπουργού:«…Πέραν των ανωτέρω, από το Υπουργείο μας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ληφθεί μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση των διελεύσεων μη νομίμων μεταναστών στην Ελλάδα, μέσω του λιμένα της Ηγουμενίτσας. Ειδικότερα, στην εν λόγω περιοχή δραστηριοποιούνται:
• Σταθερά συνεργεία αστυνομικών ελέγχων, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στις εισόδους του λιμένα για τον έλεγχο των μη νόμιμα εισερχομένων αλλοδαπών που τυχόν θα επιχειρήσουν με νομιμοφανή τρόπο τη διαφυγή τους προς Ιταλία, καθώς και την αποτροπή κάθε απόπειρας προσέγγισης αλλοδαπού-μετανάστη στον περίφραχτο χώρο με σκοπό την παράνομη είσοδο στο λιμάνι και την εν συνεχεία παράνομη μετάβασή του στην Ιταλία.
• Κινητά συνεργεία αστυνομικών ελέγχων, τα οποία περιπολούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, με οχήματα τύπου βαν και οι έλεγχοί τους επικεντρώνονται σε κομβικά σημεία διακίνησης επιβατών (χώρος στάθμευσης Ε.Ι.Χ. και Φ.Ι.Χ. αυτοκινήτων, σταθμό του ΚΤΕΛ, κλπ) και στα εκδοτήρια εισιτηρίων επιβίβασης στα πλοία, για την αποτροπή κάθε απόπειρας παράνομης εξόδου αλλοδαπών από το λιμένα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και
• «Ειδική Ομάδα» αποτελούμενη από 8 αστυνομικούς που έχει ως αποστολή την περισυλλογή παράνομων μεταναστών, την αποτροπή δημιουργίας καταυλισμών, τον έλεγχο λεωφορείων του ΚΤΕΛ, καθώς και την επιτήρηση της Εγνατίας Οδού και των παρακείμενων σε αυτή πρατηρίων υγρών καυσίμων, για τον εντοπισμό και σύλληψη διακινητών παράνομων μεταναστών».

Πηγή EPIRUSGATE

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!