Τα πολύ παλιά χρόνια στα Ελληνικά - Μία εκδήλωση για τα αρχαιολογικά ευρήματα της Κοπάνης




Ο Δήμος Δωδώνης, το Τοπικό Συμβούλιο της Κοπάνης και η Φιλοπρόοδος Κίνηση Κοπάνης σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών και την ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού «Στο φως του φεγγαριού, Αρχαιολογικοί χώροι με Πανσέληνο 2012» και διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του αρχαιολογικού έργου 2008-2010 στα Ελληνικά Κοπάνης με τίτλο «Τα πολύ παλιά χρόνια στα Ελληνικά».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 1η Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει στις 19.00 μ.μ. ξενάγηση στην Αρχαιολογική θέση Ελληνικών Κοπάνης και στις 20.15 μ.μ. ομιλίες στην κεντρική πλατεία Κοπάνης. 
Οι ομιλίες θα εστιάσουν στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας πεδίου στο σημαντικό αυτό νεκροταφείο των ελληνιστικών χρόνων πάνω στην ΝΝΑ κλιτύ του αρχαίου Τόμαρου (Ολύτσικα) . Θα μιλήσουν οι:
Χρήστος Κλείτσας, αρχαιολόγος της ΙΒ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με θέμα :Ο Τόπος και η ιστορία του,
Η Δρ Ελένη Κοτζαμποπούλου, αρχαιολόγος, αναπληρώτρια προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Ηπειρωτικών Σπουδών, με θέμα: Το ερευνητικό πρόγραμμα και οι ανασκαφές, και η 
Αγγελική Πανάτση, αρχαιολόγος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Ηπειρωτικών Σπουδών, με θέμα:  Τα ταφικά μνημεία και τα ευρήματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!