Ερώτηση Μπέζα για τους χώρους κράτησης των μεταναστών στη Θεσπρωτία



Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια και τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Μπέζας, με την οποία ζητά να πληροφορηθεί για τις ενέργειες των Υπουργείων τους σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στους χώρους κράτησης παράνομων μεταναστών στη Θεσπρωτία και της αυξημένης λαθρομετανάστευσης στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας.
Στην ερώτησή του ο κ. Μπέζας συγκεκριμένα αναφέρει: «Η πρόσφατη πυρκαγιά, που ξέσπασε στο χώρο κράτησης παράνομων μεταναστών που επιστρέφονται στη χώρα μας από την Ιταλία ή συλλαμβάνονται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ανέδειξε τις συνθήκες που επικρατούν στα κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Δεκάδες άνθρωποι, περίπου 100, κρατούνται σε χώρο λίγων τετραγωνικών μέτρων, με αποτέλεσμα, οι συνθήκες αυτές να καθιστούν αβέβαιη τόσο τη δική τους ασφαλή διαβίωση, όσο και την αξιοπρεπή εργασία και ασφάλεια του προσωπικού της υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με τη φύλαξή τους. Η ίδια κατάσταση, επικρατεί και στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, όπου φυλάγεται καθημερινά ανάλογος αριθμός παράνομων μεταναστών.
Επιπρόσθετα, η μετακίνηση 120 αστυνομικών προερχόμενων από τους πρώην συνοριακούς φύλακες στην περιοχή της Θράκης, έχει αποδυναμώσει την αστυνόμευση της περιοχής και τη διαδικασία των μεταγωγών εκτός Θεσπρωτίας, την οποία, λόγω του λιμένος Ηγουμενίτσας και της πιθανής προοπτικής εξόδου προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επιχειρεί να προσεγγίσει καθημερινά μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών.
Οι κάτοικοι των περιοχών πέριξ του λιμένα, εκφράζουν την ανησυχία τους ότι το τελευταίο διάστημα, άρχισε και πάλι να αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών που διαβιούν στο περιαστικό δάσος της Ηγουμενίτσας και ότι η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη, όπως και το 2011, όταν περί τους 2000 μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί στην ευρύτερη περιοχή».
Ο κ Μπέζας ζητά να πληροφορηθεί σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα δύο συναρμόδια Υπουργεία για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στους χώρους κράτησης παράνομων μεταναστών των υπηρεσιών τους στη Θεσπρωτία, καθώς και τι μέτρα θα πάρουν για την αντιμετώπιση της αύξησης της λαθρομετανάστευσης και της συγκέντρωσης εκ νέου, μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!