Μαύρες σημαίες και κάλεσμα στους πολίτες


Ένστολη διαμαρτυρία ενάντια στην προοπτική περικοπών στα ειδικά μισθολόγια πραγματοποίησαν αστυνομικοί και πυροσβέστες
Μαύρες σημαίες και πανό με κεντρικό σύνθημα «Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν» ανήρτησαν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων οι αστυνομικοί και πυροσβέστες που συνεχίζουν να αντιδρούν στις προγραμματισμένες περικοπές των ειδικών μισθολογίων που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση για την εξεύρεση των 11,9 δις που απαιτεί η τρόικα.
Οι αστυνομικοί και πυροσβέστες των Ενώσεων του Νομού Ιωαννίνων προχώρησαν στην ένστολη διαμαρτυρία, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο να ενημερώσουν τους πολίτες και κυρίως να «αποκρούσουν» τις αιτιάσεις που δέχονται για προνομιακά μισθολόγια.
Όπως τόνισαν οι Πρόεδροι των Ενώσεων, Κώστας Κίτσιος και Βασίλης Φάκας αντίστοιχα, ο βασικός μισθός των 683 ευρώ σαφώς δεν αποτελούν «ειδικό μισθολόγιο», ενώ ταυτόχρονα δεν αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα του επαγγέλματος.
«Όσο και να βαλλόμαστε, δεν το βάζουμε κάτω. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να προστατεύουμε το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας, στους πολίτες, στα παιδιά μας που τα κοιτάμε στα μάτια και βλέπουμε το μέλλον, στους πεσόντες συναδέλφους μας», σημείωσε ο κ. Κίτσιος.
Την ώρα που πλήττονται οι ένστολοι από τις μειώσεις στις αποδοχές τους, οι υποχρηματοδότηση των Σωμάτων ασφαλείας συνεχίζεται σε βαθμό που να έχουν «ξεμείνει» από καύσιμα και ελαστικά τα οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.
«Προσπαθούν να οδηγήσουν εμάς στην απαξίωση και σε αποδυνάμωση τις υπηρεσίες. Δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο και ελαστικά. Είναι μια κατηφόρα που δεν ξέρουμε που θα σταματήσει», σημείωσε ο κ. Φάκας.
Οι ενώσεις των ένστολων αναμένουν τις αποφάσεις των ομοσπονδιών σε κεντρικό επίπεδο προκειμένου να προχωρήσουν σε νέες μορφές κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.
Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τα προεδρεία συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη στον οποίον επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες μειώσεις στις αποδοχές τους. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι οι Αστυνομικοί, οι Πυροσβέστες, οι Λιμενικοί, αλλά και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ είναι  εκείνοι που δίνουν καθημερινά μάχη για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών και είναι καθήκον της Πολιτείας να τους στηρίζει οικονομικά, υλικά, ηθικά.
«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες του επαγγέλματός σας. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκετε στην κατηγορία των υψηλόμισθων, των προνομιούχων εργαζόμενων. Γνωρίζουμε ότι οι πιέσεις της τρόικας είναι ασφυκτικές. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλύτερα,  ότι δεν μπορεί να δοθεί καμία μάχη κατά του εγκλήματος και να προστατευτούν η ανθρώπινη ζωή και οι περιουσίες, με εξαθλιωμένο ένστολο προσωπικό και υποβαθμισμένα,  στη συνείδηση των πολιτών,  Σώματα», υπογράμμισε  ακόμη ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι πρέπει να εξευρεθεί τρόπος, ώστε να μην υποστούν νέες μειώσεις όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Με την ευκαιρία ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τους πυροσβέστες και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ηπείρου το σύνολό τους, για την ευσυνειδησία και την αποτελεσματικότητα που τους διέκρινε  και τη φετινή αντιπυρική περίοδο, κατά την οποία  μάλιστα δεν είχαν τη συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου τύπου ERICKSON.

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΑΛΑΤΣΗ από την Ελευθερία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!