Θα εκτιναχθεί το κόστος των διοδίων



Κατά της πώλησης της Εγνατίας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες – Ερώτηση στη Βουλή από τον Κ. Μαρκόπουλο
Το θέμα της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες, φέρνει με επίκαιρη ερώτησή του στην Βουλή, και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος.
Ο Βουλευτής Ευβοίας στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, τονίζει ότι η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) έχει προκαλέσει  σφοδρές αντιδράσεις των τοπικών φορέων και των εργαζομένων της Εγνατίας Οδού Α.Ε. καθώς στόχος είναι η  πώληση της σε ιδιώτες οι οποίοι θα επωφεληθούν από την χρήση του μοναδικού ολοκληρωμένου και δημοσίου αυτοκινητόδρομου της χώρας, εκτινάσσοντας το κόστος των διοδίων, ενώ μακροπρόθεσμα θα χαθούν σημαντικά έσοδα από τα ταμεία του ελληνικού δημοσίου.
«Επιπλέον και βάσει του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου», υπογραμμίζει ο κ. Μαρκόπουλος,  «τα προς ιδιωτικοποίηση περιουσιακά στοιχεία του κράτους θα πρέπει να «παραχωρούνται καθαρά και χωρίς βάρη στον ιδιώτη επενδυτή», συνεπώς πιθανολογείται πως θα επιχειρηθεί, εκ μέρους της κυβερνήσεως, πώληση δημοσίου πλούτου σε «τιμή ευκαιρίας» ενώ ταυτόχρονα θα επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο με τις οφειλές της Εγνατίας Οδού που ανέρχονται στο ποσό ± 700 εκ. ευρώ».
Ο βουλευτής καλεί τον κ. Χατζηδάκη να απαντήσει γιατί  παραχωρείται σε ιδιώτες η Εγνατία Οδός  ενώ είναι λειτουργικά υγιής, και έχει κατατεθεί εναλλακτικό σχέδιο εκ μέρους των εργαζομένων το οποίο διασφαλίζει την υγιή λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου καθώς επίσης και το αν θα αναλάβει το ελληνικό δημόσιο τα χρέη της εταιρίας.    

Από τα Πρωινά Νέα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!