Άνεργος έπαιρνε 12 επιδόματα το μήνα!



Πλοκάμια στον ΟΑΕΔ έχουν απλώσει επιτήδειοι που, με πλαστά δικαιολογητικά, έπαιρναν παρανόμως επιδόματα ανεργίας και μια σειρά άλλων παροχών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, το δρόμο της δικαιοσύνης έχουν ήδη πάρει 23 υποθέσεις που έχουν κοστίσει στον ΟΑΕΔ πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Ενδεικτικά, από μία μόνο υπόθεση- στην οποία εμπλεκόταν υπάλληλος του Οργανισμού- η ζημιά είναι 1,4 εκατομμύρια.

Κομπίνες σε όλη τη χώρα

Εκτός από 2 υποθέσεις που έφτασαν στην δικαιοσύνη τον Σεπτέμβριο και οι εμπλεκόμενοι καταδικάστηκαν, ακόμα 21 πειθαρχικές υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία. Οι 13 αφορούν στην Αττική και οι υπόλοιπες εντοπίζονται στην Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κω, τη Ρόδο, την Ζάκυνθο και στο Ηράκλειο.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις απάτης

• Επίδομα ανεργίας από 12 συνολικά υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έπαιρνε ταυτόχρονα κάτοικος της Αττικής(με αρχικά Γ.Δ). το κόστος φτάνει τα 58.277 ευρώ και έχει διαβιβαστεί πράξη βεβαίωσης οφειλής στη Δ.ΟΥ.

• Υπάλληλος του ΟΑΕΔ (με αρχικά Σ.Β) καταδικάστηκε σε δις ισόβια. Είχε προχωρήσει σε πλαστογραφία με ζημιά για το ταμείο σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ.

• Πρώην αστυνομικός έπαιρνε παροχές ανεργίας και οικογενειακό επίδομα με πλαστά δικαιολογητικά, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει 19 παιδιά! Η ζημιά για τον ΟΑΕΔ είναι 83.836 ευρώ και έχει διαβιβαστεί πράξη βεβαίωσης οφειλής στη Δ.ΟΥ.

• Υπάλληλοι και επιχειρηματίες «συνεργάζονταν» και χρησιμοποιούσαν πλαστές βεβαιώσεις για να επωφεληθούν από τα επιδοτούμενα προγράμματα, με ζημιά 376.492 ευρώ. Η υπόθεση έφτασε τον Σεπτέμβριο στο Εφετείο και –τελικά- οι υπάλληλοι καταδικάστηκαν σε πέντε έτη φυλάκισης και οι επιχειρηματίες σε έντεκα.
• Γυναίκα, με αρχικά Χ.Ε, εργαζόταν ως μισθωτή και παράλληλα έπαιρνε την επιδότηση για το πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών(ποσό 15.000).

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο διοικητής του Οργανισμού, Ηλίας Κικίλιας, «δυστυχώς αποκαλύφθηκαν ορισμένοι επίορκοι που ντροπιάζουν την συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΟΑΕΔ, στους οποίους οφείλεται ότι ο Οργανισμός έχει κατορθώσει να μείνει όρθιος σε αυτήν την οικονομική και κοινωνική καταιγίδα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!