Τραγωδία στο Πέραμα: Ένα πελώριο γιατί



Δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους το έγκλημα που έγινε χθες το πρωί λίγο μετά τις 8:30 στα γραφεία του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος και το οποίο βύθισε στο πένθος δύο οικογένειες, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Χωρίς η προανάκριση να έχει ολοκληρωθεί, παρά μόνο με λίγα στοιχεία να έχουν συγκεντρωθεί από τις ελάχιστες μαρτυρίες, αλλά και από τον τόπο του εγκλήματος και της αυτοκτονίας που ακολούθησε, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, το έγκλημα να έγινε για κάποια ασήμαντη αφορμή και μόλις ο δράστης συνειδητοποίησε τι είχε κάνει να έβαλε τέλος στη ζωή του. 
Το πρώτο θύμα ήταν ο υπάλληλος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος Γιάννης Ζαλαβράς, 35 ετών, που πήγε κανονικά στην υπηρεσία του το πρωί, όμως δεν έμελε να επιστρέψει ζωντανός στο σπίτι και την οικογένειά του. Θύτης και δεύτερο θύμα στη συνέχεια ο 54χρονος υπάλληλος στην Ταμειακή Υπηρεσία της Δημοτικής Ενότητας Περάματος του Δήμου Ιωαννιτών Νικηφόρος Διαμάντης. 
Η κοινωνία του Περάματος είναι συγκλονισμένη και δεν μπορεί να πιστέψει πως μέσα σε ένα πρωινό χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές. Η προανάκριση συνεχίζεται για να φωτίσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης, ωστόσο αυτό ελάχιστη σημασία έχει πλέον μπροστά στον ανυπολόγιστο πόνο των οικογενειών. 
Ο 35χρονος υπάλληλος του Οργανισμού Σπηλαίου άφησε ορφανό και ένα τετράχρονο αγοράκι. Οι συγγενείς του που άρχισαν να φτάνουν λίγη ώρα μετά το περιστατικό, δεν μπορούσαν να πιστέψουν, ότι ο χαμογελαστός Γιάννης δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, αλλά ούτε και έπαιρναν απάντηση για τους λόγους του εγκλήματος. Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και οι γονείς του, όπως και οι υπόλοιποι συγγενείς, ενώ όσο περνούσε η ώρα συγκεντρώνονταν δεκάδες κάτοικοι του Περάματος, που γνώριζαν και τον 35χρονο και τον 54χρονο. 
Τα αίτια που οδήγησαν στο έγκλημα και στη συνέχεια στην αυτοκτονία ερευνώνται, ενώ και η αυτοψία που έγινε από τον Ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία από αυτά που είχαν προκύψει από την αρχή. Όπως φαίνεται ο 54χρονος εισέβαλε με την καραμπίνα που κατείχε νόμιμα στο γραφείο, και σχεδόν εξ επαφής πυροβόλησε τον 35χρονο στο κεφάλι. Ακολούθως γύρισε για να βγει από το γραφείο, για να βάλει τέλος στη δική του ζωή με αυτοπυροβολισμό, δίπλα από την εξώπορτα. 
Δεν υπήρχε κανείς αυτόπτης μάρτυρας, παρά μόνο μία γειτόνισσα, η οποία ισχυρίστηκε ότι άκουσε δύο πυροβολισμούς. Αμέσως μετά ένας νεαρός υδραυλικός, που είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γ. Ζαλαβρά, έφτασε στα γραφεία του Σπηλαίου. Αυτός ήταν που άνοιξε την πόρτα και βρέθηκε μπροστά στο πτώμα του 54χρονου μέσα σε μία λίμνη αίματος και με το κυνηγετικό όπλο δίπλα του. Αμέσως ειδοποίησε τους γείτονες και αυτοί με τη σειρά τους το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου που βρίσκεται μπροστά από τα γραφεία του Οργανισμού τόνισε στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε επί τόπου ότι στο γραφείο είχε μπει και ένας υπάλληλος, με τον οποίο είχε συνομιλήσει δέκα λεπτά πριν ο υδραυλικός μπει στο γραφείο. Έτσι, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ κινήθηκε στο χώρο και εντόπισε τον 35χρονο νεκρό πίσω από το γραφείο. 
Οι επόμενες τρεις ώρες και το τι επικράτησε έξω από τα γραφεία του Οργανισμού είναι δύσκολο να περιγραφούν, καθώς άρχισαν να καταφτάνουν συγγενείς του 35χρονου, αλλά και αργότερα του 54χρονου. 
Η πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς δόθηκε από το νεαρό υδραυλικό που βρήκε το πτώμα του 54χρονου και ο οποίος ήταν εμφανώς σοκαρισμένος, αδυνατώντας να πιστέψει την εικόνα που αντίκρισε μπροστά στα μάτια του. Λίγο μετά έφτασε και ο πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου, δημοτικός σύμβουλος Κ. Γκόγκος, που όπως και οι υπάλληλοι της Δημοτικής Ενότητας υποστήριξε ότι δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή τους η παραμικρή διαφωνία μεταξύ των δύο νεκρών. 
Στο χώρο του εγκλήματος και της αυτοκτονίας στη συνέχεια παρέμεινε για περισσότερο από μία ώρα ο Ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης, ενώ λίγο αργότερα κατέφθασαν στο σημείο ο Δήμαρχος Φ. Φίλιος, συνοδευόμενος από τους Β. Μασσαλά, Γ. Μαρούφωφ, Δ. Θεμελή και Θ. Μανταλόβα.
Το σκηνικό του θρήνου και του οδυρμού στον τόπο του εγκλήματος ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:30, όταν μεταφέρθηκαν οι σοροί των δύο θυμάτων. Μεταξύ αυτών που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το συμβάν που έλαβε χώρα στο Πέραμα, ήταν και ο ανεξάρτητος Βουλευτής, πρώην Δήμαρχος Περάματος Μιχάλης Κασσής, που γνώριζε και τους δύο υπαλλήλους.
Όπως είπε, κανείς δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα στη δουλειά του, πολύ δε περισσότερο κανείς δεν ήταν προκλητικός, με την υποσημείωση πάντως πως ο 54χρονος είχε δεχθεί στο παρελθόν από τον ίδιο παρατήρηση, καθώς έδειχνε να είναι επιρρεπής στο αλκοόλ.
Ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών
Λίγο πριν το μεσημέρι από τη Δημοτική Αρχή εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εκφράζει την βαθιά της λύπη για τα τραγικά γεγονότα στη Δημοτική Ενότητα Περάματος.
Η δολοφονία ενός υπαλλήλου του Οργανισμού Σπηλαίου και στη συνέχεια η αυτοκτονία ενός δημοτικού ταμία, έχουν συγκλονίσει όλους. Η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι συγκλονισμένοι από το μέγεθος της πρωτοφανούς τραγωδίας.
Η Δημοτική Αρχή εύχεται κι ελπίζει η αστυνομική έρευνα να φωτίσει τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία κι από την πλευρά της θα συμβάλλει με όποιον τρόπο της ζητηθεί».
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!