Κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών εξαρθρώθηκε στην Ηγουμενίτσα



Κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε Ελλάδα και εξωτερικό, εξαρθρώθηκε στo πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, ένας 63χρονος Έλληνας και ένας 25χρονος Αφγανός, μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, και δύο Ιρακινοί, οι οποίοι συνόδευαν και τα τρία ανήλικα παιδιά τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διακινητές μετέφεραν τους δύο λαθρομετανάστες με τα ανήλικα παιδιά τους από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα με δύο αυτοκίνητα, τους παρέδωσαν το ένα αυτοκίνητο και τους προμήθευσαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μεθοδεύοντας την προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Για τις «υπηρεσίες» αυτές, το κύκλωμα θα λάμβανε από τους λαθρομετανάστες ως αμοιβή, το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, με την άφιξή τους στην Ιταλία.
Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. και ένα Ι.Χ φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά, μία πλαστή ρουμανική άδεια κυκλοφορίας οχήματος, μία ιταλική άδεια κυκλοφορίας και ένα ζεύγος Ιταλικών πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτου, πέντε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Ρουμανίας, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, έξι ακτοπλοϊκά εισιτήρια. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη και τον εντοπισμό των λοιπών εμπλεκομένων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!