Μπαράζ απεργιών την Τρίτη και την Τετάρτη



Σε περίοδο αναταραχής βρίσκεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η ελληνική κοινωνία εξαιτίας των κινητοποιήσεων που θα εντείνονται όσο πλησιάζει η ανακοίνωση του πακέτου μέτρων.
Συνδικάτα και εργαζόμενοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων σχετικά με τον προϋπολογισμό και τα μέτρα λιτότητας που αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.
Οι παραγωγικές τάξεις της χώρας απαντούν με μπαράζ κινητοποιήσεων και στάσεων εργασίας στις νέες περικοπές, που θα κορυφωθεί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, ημέρες όπου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει νέα σαρανταοκτάωρη απεργία με κεντρικό αίτημα την καταψήφιση των απαράδεκτων, εξοντωτικών και εκβιαστικών, όπως χαρακτηρίζονται από τα συνδικάτα, μέτρων που επιβάλλουν οι Τροϊκανοί και αποδέχεται η κυβέρνηση.
Οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνουν την Τρίτη στις 11:00 πρωί στο Πεδίον του Άρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και στην πόλη μας.
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διεξαγωγή συνελεύσεων τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας.
Σε τοπικό επίπεδο το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη συγκέντρωση, στις 10:30 το πρωί, ενώ για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα, με αφετηρία την Περιφέρεια Ηπείρου.
Το Εργατικό Κέντρο σε ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους των Ιωαννίνων να συσπειρωθούν για να μην περάσουν ο προϋπολογισμός και τα νέα βάρβαρα, τονίζοντας ότι απαιτείται ενότητα στον αγώνα και στην πάλη.
«Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια ξεχωριστών δράσεων και διασπαστικών συμπεριφορών» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το Εργατικό Κέντρο απεργεί και καταγγέλλει « την πολιτική που ανέχεται την ακρίβεια και τις τιμές να καλπάζουν, το λαθρεμπόριο και την αισχροκέρδεια στην αγορά καυσίμων να οργιάζει, τις υπερ-τιμολογήσεις, τις τριγωνικές συναλλαγές γνωστών πολυεθνικών να συνεχίζονται, τους μεσάζοντες και τους κομπιναδόρους να ξεζουμίζουν παραγωγούς και καταναλωτές, με μια Κυβέρνηση που όχι μόνο δεν τολμά να τους πειράξει αλλά αντίθετα τους διευκολύνει με τις πολιτικές της!» και διαμηνύει ότι οι απεργίες, τα συλλαλητήρια και οι αγώνες θα συνεχιστούν όσο συνεχίζονται αυτές οι αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές.
Από την πλευρά του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ αναφέρει, ότι όλα τα μέτρα που οι Τροϊκανοί επέβαλαν και οι κυβερνήσεις αποδέχονταν -τόσα χρόνια-, χωρίς ουσιαστική αντίρρηση, δημιούργησαν ερείπια στην Ελληνική κοινωνία, φτώχεια και εξαθλίωση στους εργαζόμενους και συνταξιούχους και γενικά στους απλούς πολίτες που ζουν από το μεροκάματο (όταν το βρίσκουν) και τον καθημερινό μόχθο τους.
«Συγχρόνως, η σκληρή και σχεδιασμένη λιτότητα, μονιμοποιείται με τη νέα φοροαφαίμαξη και τις πολιτικές που ετοιμάζονται, με το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας (ιδιωτικοποιήσεις), χωρίς κανένα περιορισμό (ήδη ψηφίστηκε νόμος που μπορούν να πωλούνται οι επιχειρήσεις  του Δημοσίου χωρίς έλεγχο και χωρίς την προϋπόθεση της έγκρισης της Βουλής). Όπως, επίσης και με τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση, την ασφάλεια κ.λπ. του Ελληνικού λαού.
Όλα αυτά τα μέτρα, εκτός των άμεσων αρνητικών συνεπειών στον κάθε πολίτη, ενισχύουν όλο και περισσότερο την ύφεση στην οικονομία, αυξάνουν την ανεργία, χωρίς να δημιουργούν καμία θετική εξέλιξη για τη χώρα και την κοινωνία» συμπληρώνει με νόημα.
Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει, όπως κάθε φορά το ΠΑΜΕ, έξω από το Δημαρχείο στις 10 το πρωί της Τρίτης.

«Πρεμιέρα» με τα ΜΜΕ
Το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν τη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι με 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τρίτης, κάνοντας λόγο για υφαρπαγή της περιουσίας των Ταμείων και τη χρηματοδότησής τους.
Στην απεργία της Δευτέρας συμμετέχει και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου - Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), τονίζοντας ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος προειδοποιεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο επαναφοράς της επίμαχης ή άλλης ρύθμισης που θα αποσκοπεί σε περαιτέρω καταλήστευση των αποθεματικών ταμείων που ποτέ δεν επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό και δε θα σέβεται τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα τους.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί «σε ανασύνταξη δυνάμεων και προετοιμασία για τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται από τις 6 πμ της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου έως 6 πμ της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών».
Βασικά αιτήματα είναι η απόσυρση της τροπολογίας με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους.
Ζητούν επίσης να επιστραφούν όλα τα αποθεματικά των Ταμείων με το PSI, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κ.ά.

Χωρίς νοσοκομεία και φαρμακεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Τετάρτη.
Σε συνεδρίαση της η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), αποφάσισε τριήμερη απεργία από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, αναφέροντας ότι, «όταν σφαγιάζονται μισθοί και συντάξεις, διαλύεται ο ασφαλιστικός μας φορέας και η άσκηση του επαγγέλματός μας γίνεται προβληματική έως αδύνατη, η τριήμερη κινητοποίηση είναι η ελάχιστη αντίδραση του κλάδου μας σε συμπόρευση με όλους τους πολίτες της χώρας, που θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες διαμαρτυρόμενοι».
Η ΟΕΝΓΕ καλεί επίσης σε «μπλοκάρισμα των ταμείων και δωρεάν εξέταση όλων των προσερχόμενων στα Νοσοκομεία μια ημέρα κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη».
Στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Γιατροί και εργαζόμενοι ζητούν πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστροφή στα Νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία των χρημάτων που χάθηκαν με το «κούρεμα», να μην γίνει καμιά μείωση στους μισθούς και πληρωμή των δεδουλευμένων, να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και τέλος «αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε υγεία-πρόνοια-φάρμακο».
Στο μεταξύ, κλειστά θα είναι την ερχόμενη Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων.
Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι αποφασίζουν να κατεβάσουν τα ρολά την ημέρα ψήφισης του νέου μνημονίου, αντιδρώντας στις διατάξεις του, ενώ ενδέχεται να κλιμακώσουν την αντίδρασή τους, σε περίπτωση που δεν τηρηθεί από τον ΕΟΠΥΥ το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των χρεών.

Εκλογές στη σκιά των μέτρων
Η... λαίλαπα των μέτρων που έρχονται, η συρρίκνωση των εισοδημάτων και τα εργασιακά ζητήματα κυριαρχούν στις συζητήσεις των εκπαιδευτικών επισκιάζοντας τις εκλογές της Δευτέρας για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου σε τοπικά και κεντρικά υπηρεσιακά συμβούλια.
Τα σχολεία σε όλη τη χώρα δε θα μείνουν κλειστά μόνο τη Δευτέρα, ημέρα των εκλογών, αλλά και την Τρίτη και τη Τετάρτη, αφού η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, αποφάσισε να συμμετέχει στη 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Χωρίς ταξί
Ακινητοποιημένα από τις 5 το πρωί της Τρίτης έως της 5 το πρωί της Τετάρτης θα μείνουν και τα ταξί της χώρας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Σ.Α.Τ.Α. για συμμετοχή του κλάδου στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση των νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων.
Την Τρίτη στις 10:30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των αυτοκινητιστών Ταξί στα γραφεία του Σ.Α.Τ.Α., και πορεία προς την Βουλή.

Κλειστές και οι τράπεζες
Τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν και οι τραπεζοϋπάλληλοι.
Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), ο κλάδος θα συμμετάσχει επίσης τόσο στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη στο Πεδίο του Αρεως, όσο και στο απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη στο Σύνταγμα.
Η ΟΤΟΕ ζητεί την καταψήφιση «των μνημονιακών μέτρων» και την εφαρμογή μιας πολιτικής «που θα δίνει πραγματική διέξοδο για την κοινωνία, για την οικονομία, για τον άνθρωπο».

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ.
Επίσης κατά τις εργασίες του ετήσιου Τακτικού και Προσυνεδριακού Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους ναυτικούς.
Μεταξύ άλλων έγινε «ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην συνεχιζόμενη για δύο χρόνια πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων ναυτεργατών, απαιτώντας την άμεση άρση του αντιδημοκρατικού και αντικοινωνικού αυτού μέτρου και την κατάργηση της νομοθεσίας που την επιβάλλει», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι «το Γενικό συμβούλιο ενημερώθηκε για την συνεχιζόμενη συρρίκνωση του ελληνικού νηολογίου, με αποτέλεσμα την μείωση του αριθμού των Ελλήνων ναυτεργατών, όταν η δεσπόζουσα θέση των σημαιών ευκαιρίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς».

Συνεχίζουν οι Μηχανικοί
Ακάθεκτοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί, οι οποίοι απέχουν από κάθε εργασία από τις 8 Οκτωβρίου, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν την Παρασκευή, προχωρώντας σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και οι Μηχανικοί του δημοσίου.
Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών Δημοσίου έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει και στην απεργία της Τρίτης και της Τετάρτης, καλώντας τους Διπλωματούχους Μηχανικούς να συμμετάσχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.
Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση είναι τα εξής: «Να σταματήσουμε την εξαθλίωση του κλάδου. Να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που συντρίβει και την κοινωνία και τη χώρα».

Συγκεντρώσεις από τους Γεωπόνους
Στην 48ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, η οποία καλεί τα Περιφερειακά Συμβούλια στην πραγματοποίηση Συνελεύσεων και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας.
Τέτοιες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των Περιφερειών, μεταξύ των οποίων και τα Γιάννενα και οργανώνονται από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα με την υποστήριξη των ομοσπονδιών-μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Απέχουν στον ΟΤΕ
Τη συμμετοχή της στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και Τετάρτη ανακοίνωσε η ΟΜΕ - ΟΤΕ.
«Κεντρικό αίτημα όλων των εργαζόμενων είναι η καταψήφιση των απαράδεκτων, εξοντωτικών και εκβιαστικών μέτρων που επιβάλλουν οι τροϊκανοί και αποδέχεται η κυβέρνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και καλεί τα μέλη της να δώσουν το «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
 Βίκυ Κώστα από τα Πρωινά Νέα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!