Επενδυτικό ενδιαφέρον από EBRD για την οδική σύνδεση Ηγουμενίτσα – Αλβανία



Η σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με την Αλβανία, είναι ένα από τα πέντε έργα που επικεντρώνεται σε πρώτη φάση το επενδυτικό ενδιαφέρον από πλευράς της EBRD,
όπως προέκυψε σε συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τράπεζας, του Υπουργού Ανάπτυξης Α.Υ.Μ.Δ. κ. Κ. Χατζηδάκης, του Υφυπουργού κ. Ν. Μηταράκης, των Γενικών Γραμματέων Μεταφορών – Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κ.α. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος και παρουσίασε τις προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου.
Στελέχη της ΕBRD, εξήγησαν πως σκοπός της συνάντησης ήταν η δυνατότητα συνεργασίας και πρόθεσή τους είναι να ιεραρχήσουν ένα μικρό αριθμό Projects, τα οποία θα επιλεγούν βάσει του τρίπτυχου γιατί – τι – πώς. Επίσης ανέφεραν ότι κάθε έργο ξεχωριστά υπόκειται σε ανάλυση κόστους – ωφέλειας και έθεσαν 4 περιοχές που επικεντρώνεται η προσοχή τους, που είναι: Εταιρείες/Ιδ. Τομέας, Ενέργεια, Μεταφορές, έργα που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους. 
Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, από την EBRD, η σύνοψη ενδιαφέροντος, επικεντρώνεται αρχικά στα projects:
1.Περιφερειακός Σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων Περιφέρειας Αργυροκάστρου (Εταιρεία ΔΙΑΔΥΜΑ)
2.Νέα διασυνδετική γραμμή μεταφοράς Ελλάδας – Βουλγαρία (ΑΔΜΗΕ)
3.Αμφίπλευρη επέκταση Εγνατίας Οδού μέσω
α) του project της Γ. Γ. Δημοσίων Έργων - Μελέτη και κατασκευή νέας διασυνοριακής γέφυρας με Τουρκία και
β) σύνδεση του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας με την Αλβανία (πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου)
4. Προτάσεις ιδιωτικών εταιριών (CORAL και POLYECO)

Στην τελική ευθεία πέντε έργα του ΕΣΠΑ
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για πέντε ακόμη έργα του ΕΣΠΑ, καθώς με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, για τα σχέδια συμβάσεων και τις διαδικασίες ανάθεσης που αφορούν τις πράξεις:
1.«Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης περιοχής Γραμμενοχωρίων Δημοτικής Ενότητας Πασσαρώνος», με προϋπολογισμό 634.650,11 €.
2.Αποχέτευση οικισμού Τ.Κ. Ασφάκας Ασφάκας, Δήμου Ζίτσας,συνολικού προϋπολογισμού 1.175.000 ευρώ.
3.Κατασκευή δικτύου διευθέτησης ομβρίων υδάτων στα επικίνδυνα τμήματα του οικισμού Τ.Κ. Άνω Λαψίστας Δήμου Ζίτσας προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.
4.«Ανάπλαση πεζοδρομίων και κλιμάκων στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 520.000 ευρώ. (Η έγκριση γίνεται υπό προϋποθέσεις). 
5.«Δημιουργία χώρου υπαίθριας αναψυχής στη θέση ‘Περίβολος’ Τ.Κ. Σκαμνελίου Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 124.950 ευρώ. (Η έγκριση γίνεται υπό προϋποθέσεις).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!