Προσεχώς σύσκεψη για τα προβλήματα που προκύπτουν από την ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας



Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2013
Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη, είχε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας την Τετάρτη 16.1.2013. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τη νέα εθνική Λιμενική Στρατηγική πενταετούς διάρκειας, που προωθεί το Υπουργείο για τον εκσυγχρονισμό των λιμένων και την εξυπηρέτηση επιβατών, πλοίων και φορτίων καθώς και η εξειδίκευσή της σε σχέση με το λιμάνι και τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής προβλέπεται, στο σχετικό σχέδιο νόμου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, η διοικητική συνένωση των 12 υφιστάμενων Οργανισμών Λιμένων – ΑΕ σε 4 λιμενικά δίκτυα (Αρχές Λιμένων), ο εξορθολογισμός του πλαισίου εποπτείας και λειτουργίας των λιμένων με τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, ο διαχωρισμός των διοικητικών αρμοδιοτήτων από τις εμπορικές αρμοδιότητες και τις δραστηριότητες παροχής λιμενικών υπηρεσιών και η ανάθεση των εμπορικών δραστηριοτήτων σε ιδιώτες επενδυτές μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανακαθορισμός των Χερσαίων Ζωνών που διαχειρίζονται οι Οργανισμοί Λιμένων – ΑΕ, μέσω Επιτροπής που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Ο κ. Μπέζας έθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου τα θέματα, της έδρας της μητρικής εταιρείας στο προβλεπόμενο Δίκτυο Λιμένων Δυτικής Ελλάδος που θα περιλαμβάνει τους Οργανισμούς Λιμένος Ηγουμενίτσας, Κερκύρας και Πατρών, της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων των τριμελών Διοικητικών Συμβουλίων των θυγατρικών εταιρειών καθώς και της απόδοσης στους οικείους Δήμους των τμημάτων των Χερσαίων Ζωνών που δεν έχουν σχέση με τις διοικητικές ή εμπορικές δραστηριότητες των λιμανιών και αποτελούν κοινόχρηστους χώρους ή χώρους τουριστικών δραστηριοτήτων.
Ο κ. Μουσουρούλης αποδέχτηκε το αίτημα του Βουλευτή Θεσπρωτίας να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων, για να εξετασθεί ο ανακαθορισμός της Χερσαίας Ζώνης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στις περιοχές της Ηγουμενίτσας, της Πλαταριάς, της Πέρδικας, των Συβότων και της Σαγιάδας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!