Πρέβεζας: Υποβαθμίζεται το τελωνείο



Πρέβεζας: Υποβαθμίζεται το τελωνείο
Σε απορύθμιση και απαξίωση θα οδηγήσει την Τελωνειακή Υπηρεσία η πρόταση της Επιτροπής Αξιολόγησης Δομών του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς περιλαμβάνει την υποβάθμιση των Τελωνείων Πρέβεζας, Ιωαννίνων, και Άρτας.
Όπως μετέδωσε η δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας, στο προσχέδιο αυτό προτείνονται δύο σενάρια για το τελωνείο της Πρέβεζας. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο που προτείνει η Επιτροπή το Α’ Τάξης Πρέβεζας, μετατρέπεται σε Β’ Τάξης και το στο 2ο σενάριο το τελωνείο της Πρέβεζας υποβαθμίζεται σε Γ’ από Α’ Τάξη.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενος περισσότερο περιπλέκει παρά ξεκαθαρίζει το «τοπίο» η πρόταση της Επιτροπής Αξιολόγησης Δομών του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που φαίνεται πως έχει μοναδικό κριτήριο το πρόσκαιρο δημοσιονομικό όφελος, παρά την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.
Η πρόταση της Επιτροπής για την αναδιάρθρωση των οικονομικών υπηρεσιών μεταξύ των οποίων τα τελωνεία και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει ήδη προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, τόσο από την πλευρά των εργαζομένων, όσο και από την πλευρά των τοπικών κοινωνιών και επιχειρήσεων.
Το ζήτημα που θέτουν οι ενώσεις των εργαζομένων είναι ότι το σχέδιο λαμβάνει υπόψη μόνο τις οικονομικές ωφέλειες που θα προκύψουν από την κατάργηση των θέσεων ευθύνης, παραγνωρίζοντας ότι ο αριθμός των υπαλλήλων, που είναι το κριτήριο για τις αλλαγές, δεν είναι αυτός που θα έπρεπε σύμφωνα με τις οργανικές θέσεις.
Οι φόβοι για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας υποβάθμισης εκφράζονται και από τον πρόεδρο της 7ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Ηπείρου – Κέρκυρας Πέτρο Λυκίδη, ο οποίος σημείωσε ότι το μόνο που θα επιτύχει η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου είναι η αύξηση του κόστους των προϊόντων και η μείωση των εξαγωγών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!