Δίκη με πολιτικό ενδιαφέρον στην Ηγουμενίτσα



Στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας συνεχίστηκε χθες η εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην Νομάρχη Βασίλη Γιόγιακα, που κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και χρηματισμό, μεταξύ άλλων, ενώ κατηγορούμενος είναι και ο αντίδικός του Θωμάς Δήμας, ο οποίος είχε μαγνητοσκοπήσει συνάντησή τους, στην οποία ο κ. Γιόγιακας φέρεται να έχει παραλάβει χρήματα για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένης εταιρίας.
Η υπόθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολιτικά, λόγω της πρόσφατης καταδίκης Παπαγεωργόπουλου από την άποψη ότι πρόκειται για αιρετούς, αλλά και νομικά με την χθεσινή ακροαματική διαδικασία να σταματά σε ένα κρίσιμο σημείο, στο αν δηλαδή το Δικαστήριο θα αποδεχθεί την προβολή του παρανόμως μαγνητοσκοπημένου υλικού, όπως ζητά η πλευρά του πρώην αντινομάρχη και πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας, Θωμά Δήμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δήμας έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την μαγνητοσκόπηση εν αγνοία του συνομιλητή του, ενώ σε εκείνη τη δίκη το βίντεο είχε προβληθεί.
Η πρόταση της Εισαγγελέως είναι να μη χρησιμοποιηθεί το βίντεο καθώς πρόκειται για ένα «παρανόμως κτηθέν αποδεικτικό μέσον», ωστόσο το Δικαστήριο θα αποφασίσει στις 21 Μαρτίου, οπότε προσδιορίστηκε η συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας, λόγω της λήξης του ωραρίου της Γραμματέως.
Παρόλο που και οι δύο πλευρές ανέμεναν ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί, αφού απέμεναν οι απολογίες των κατηγορουμένων, αυτή άργησε να ξεκινήσει και έτσι μέχρι τις 3 το μεσημέρι είχε απολογηθεί μόνο ο κ. Γιόγιακας.
Έπειτα ο δικηγόρος του κ. Δήμα, Πέτρος Μαντούβαλος αιτήθηκε την προβολή του μαγνητοσκοπημένου υλικού και ακολούθησε διακοπή προκειμένου η Εισαγγελέας να τοποθετηθεί επί του θέματος.
Ακολούθησε διακοπή προκειμένου η Εισαγγελέας να τοποθετηθεί επί του θέματος και αμέσως μετά ο δικηγόρος του κ. Δήμα, Πέτρος Μαντούβαλος «διασταύρωσε τα ξίφη» του με τον δικηγόρο του κ. Γιόγιακα, Αντώνη Φούσα, ένας διαξιφισμός ιδιαίτερα ενδιαφέρων για όσους παρακολουθούσαν τη δίκη. Ο κ. Μαντούβαλος ανέφερε ότι η προβολή του βίντεο πράγματι κινείται στα όρια της νομιμότητας, σημειώνοντας όμως πως το περιεχόμενο έχει ιδιαίτερη σημασία, ενώ ο κ. Φούσας επικαλέστηκε το Σύνταγμα και σχετική ρύθμιση της Βουλής, λέγοντας πως «δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξει στην χρήση παράνομου υλικού καθώς η προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη είναι ύψιστο αγαθό».
Τελικά, το δικαστήριο διέκοψε οριστικά για τις 21 Μαρτίου.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΛΑΤΣΗ από την Ελευθερία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!