Ήρθαν από τη Γερμανία για να μεταφέρουν παράνομα Σύρους μετανάστες



Συνελήφθησαν, σήμερα νωρίς το πρωί, έξω από τον επιβατικό σταθμό του Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας,
ένας 32χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 31χρονος υπήκοος Γερμανίας, οι οποίοι επιχείρησαν να διευκολύνουν την έξοδο δύο (2) μη νόμιμων μεταναστών από την ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο διακινητές ξεκίνησαν από τη Γερμανία, όπου διαμένουν μόνιμα και την 31-03-2013 ακτοπλοϊκώς, μέσω Ιταλίας, ήρθαν στην πόλη της Ηγουμενίτσας, με σκοπό να παραλάβουν τους δύο μη νόμιμους μετανάστες (υπηκόους Συρίας), τους οποίους αρχικά θα μετέφεραν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο από το Νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας στην Ιταλία, με τελικό προορισμό τη Γερμανία. 
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, οι λαθρομετανάστες κατείχαν και επέδειξαν κλεμμένα - παραποιημένα διαβατήρια Βουλγαρίας, τα οποία είχαν προμηθευτεί από το κέντρο της Αθήνας, έναντι του χρηματικού ποσού των (1.000) ευρώ. 
Κατασχέθηκαν:
• Τα δύο κλεμμένα - παραποιημένα διαβατήρια Βουλγαρίας, που θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
• Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο έφερε Γερμανικές πινακίδες και χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών.
• Τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
• Τρία ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!