Κλασσικό ροκ σε μία μεγάλη συναυλία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας



Kip Winger, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και Γιώργος Γάκης με Troublemakers στις 23 Ιουνίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Μια μεγάλη συναυλία παρουσιάζουν η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας και τον Δήμο Ηγουμενίτσας την Κυριακή 23 Ιουνίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Ο διεθνούς φήμης ροκ σταρ Kip Winger, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Γιώργος Γάκης με τους Troublemakers, 65 άτομα συνολικά θα βρεθούν επί σκηνής. 
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα ερμηνευτεί από τη Συμφωνική Ορχήστρα το κλασικό έργο του Kip Winger, στο δεύτερο μέρος η Συμφωνική Ορχήστρα μαζί με τον Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers θα παίξουν πολύ γνωστά κομμάτια συγκροτημάτων, όπως οι Scorpions, οι Beatles και πολλών άλλων, ενώ η συναυλία θα κλείσει με τη συμμετοχή και του Kip Winger στη σκηνή με δικά του και με άλλα πολύ δημοφιλή τραγούδια.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ.
Ποιοι είναι
Ο Kip Winger τον οποίο τα Γιάννενα τον έχουν απολαύσει, είναι ένας "πλατινένιος" καλλιτέχνης που μπορεί να είναι γνωστός για την επιτυχία τους με τους Winger και τις πρώτες ημέρες του ως μπασίστας με τον Alice Cooper, ωστόσο, το εύρος και το πεδίο του μουσικού του ταξιδιού εκφράζεται με μεγαλύτερη ένταση στα σόλο άλμπουμ του όπως τα:
«This Conversation Seems Like A Dream», «Songs From The Ocean Floor», «From The Moon To The Sun» και την πιο πρόσφατη σύνθεσή του «Ghosts»για ορχήστρα εγχόρδων, πιάνο και άρπα.
Το 1995, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία του με τους Winger, ο Kip έχτισε ένα στούντιο στους λόφους της Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό και άρχισε να γράφει και να παράγει μουσική χωρίς όρια. Με τα χρόνια, ο Kip συνέχισε να ενισχύει το ενδιαφέρον του στη σύνθεση κάνοντας συνεργασίες με πολλούς μεγάλους συνθέτες και σήμερα διδάσκει σύνθεση στο School of Visual Arts στη Νέα Υόρκη.
Εκτός από τη σημαντική του πορεία σε τις σόλο ακουστικές εμφανίσεις και τις τουρνέ με τους Winger, ο Kip ήταν ο βασικός τραγουδιστής στο Alan Parsons Live Project. Τραγούδησε και ηχογράφησε με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Alice Cooper, Mark Farner, Roger Daltrey, Neal Schon και Bob Dylan.
Ο Γιώργος Γάκης έχοντας μία μακροχρόνια και αμετάβλητη πορεία στα rock μουσικά δρώμενα της χώρας, καθώς και σημαντικές συνεργασίες, δημιούργησε με τη Julie Massino τους Troublemakers το Μάιο του 1993. Μετά την αποχώρησή της Julie από το συγκρότημα, ο Γιώργος κρατάει τους Troublemakers ως ένα πενταμελές κλασσικό μελωδικό rock σχήμα με επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Whitesnake , Aerosmith , Bon Jovi, Deep Purple , Scorpions κ.α. 
Ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρία την G. G. Records, από την οποία μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τρεις δισκογραφικές δουλειές : “Keep on Rock ‘n’ Rollin” (1989), “Pain in my ass” (1995), “Forbidden Paradise” (2000), σε μουσική και στίχους του ίδιου .
Τα τελευταία χρόνια ζει στα Γιάννενα, όπου παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, συνεχίζει να κάνει εμφανίσεις σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με το συγκρότημά του, τους Troublemakers, έχουν παίξει σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, κάνοντας περισσότερα από 1000 live δημιουργώντας ένα φανατικό κοινό. 
Για 4 χρόνια διοργάνωσε το ιδιαίτερης επιτυχίας φεστιβάλ Castle Rock Festival, φιλοξενώντας καλλιτέχνες και συγκροτήματα παγκοσμίου φήμης.
Σημαντικές στιγμές στην ιστορία του συγκροτήματος, είναι οι support εμφανίσεις τους σε θρυλικά ονόματα της rock όπως οι: Deep Purple, Whitesnake, Glenn Hughes, Dokken, Winger, Over the Rainbow, Twisted Sister, Uli Jon Roth και Thin Lizzy ενώ το 2010 έπαιξε με το συγκρότημα του support σε συναυλίες των Scorpions σε πάνω από 50000 κοινό.
Η συνεργασία τους αρχικά με τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών, όπως και η αντίστοιχη τον Ιούνιο του 2010, με την 60μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, έδωσε ένα μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα αποτέλεσμα στο οποίο συνδυάσανε με ιδιαίτερη επιτυχία τη rock μουσική με κλασσικά ακούσματα.
Το 2012 κυκλοφόρησε από την Αμερικάνικη εταιρία Perris Records το τελευταίο του cd με τίτλο: “Too much ain’t never enough”, σε μουσική και στίχους του Γ. Γάκη, που περιλαμβάνει 10 νέα τραγούδια και μία διασκευή ενός παραδοσιακού τραγουδιού. Την συμπαραγωγή και τη μίξη έχει κάνει ο Kip Winger, με guest stars τους: Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple), Bobby Rondinelli (Rainbow), James Kottak (Scorpions), Greg Smith (Alice Cooper, Over the Rainbow), Mark Cross (Helloween, Firewind, Outloud) και τον Γιάννη Σπάθα (Socrates).
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1987 με την αρχική ονομασία «Δημοτική Ορχήστρα» και πρώτο Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Κοσμά Γαλιλαία. 
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελείται από ταλαντούχους και καταξιωμένους μουσικούς και συμμετέχει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της πόλης, με συναυλίες στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Από τον Ιούλιο του 1993 και για μία πενταετία την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε αναλάβει ο Αρχιμουσικός Δημήτρης Αγραφιώτης και στη συνέχεια, μέχρι το 2005 ο Αρχιμουσικός Βύρων Φιδετζής. Σήμερα υπεύθυνος της Ορχήστρας είναι ο Αρχιμουσικός Χάρης Ηλιάδης. 
Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της, είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει μεγάλους σολίστες και μαέστρους, όπως οι: 
Δ. Σγούρος,Γ.Δεμερτζής, Λ.Καβάκος, Μ.Τιρίμος, Γ.Βακαρέλης, Κ.Κατσαρής, F.J.Sellheim, L.L.Galati, R.Moog, I.Oistrach, R. Syracuse, V. Trethiakov, K.Kelly, G. Schuller,C. Studer P. Badura Skoda κ.α.
Κάθε χρόνο συμμετέχει στην εναρκτήρια συναυλία των "Δημητρίων" του Διεθνούς Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. 
Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Θέατρο Λυκαβηττού, καθώς και σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα (Βέροια, Νάουσα, Δράμα, Μεσολόγγι, Καβάλα, Σέρρες, Κέρκυρα κ.α.) και στο εξωτερικό, όπως στο αρχαίο θέατρο της Εφέσου και στην Κύπρο.
Κυκλοφόρησε σε δίσκο το έργο «4 Εποχές» του Α. Vivaldi, με σολίστ τον Λ. Καβάκο, και Μαέστρο τον Κ. Γαλιλαία και την Die Schoepfung του Haydn με Μαέστρο τον Β. Φιδετζή το 2000. 
Έχει συμπράξει σε παραστάσεις όπερας, όπως οι Le Nozze di Figaro και Don Giovanni (Mozart), Ιl Campanelo di Notte (Donizetti), The Medium (Menoti) Gianni Schicchi (Puccini), Μόμο (Α. Μπαλτάς), Il Trovatore (Verdi), Turandot (Puccini), Σαλώμη (Richard Strauss) καθώς και μπαλέττου όπως Η ωραία κοιμωμένη (Thaikovsky), και σημαντικών ορατορίων όπως Τα Κατά Ματθαίον Πάθη (Bach). Το Φεβρουάριο του 2006 μάλιστα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση την όπερα του V. Bellini Oι Πουριτανοί. 
Ο διάσημος συνθέτης και καθηγητής του Boston University, Θ. Αντωνίου, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά της Ορχήστρας στην προβολή έργων Ελλήνων συνθετών, της αφιέρωσε την πρώτη του Συμφωνία, που παρουσιάστηκε στις 19 Ιανουαρίου 2003 σε Α' παγκόσμια εκτέλεση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!