Αποδεσμεύονται σταδιακά οι αστυνομικές δυνάμεις


EKAM KOLA
Έναν ακριβώς μήνα μετά την έναρξη της μεγαλύτερης αστυνομικής επιχείρησης που έχει γνωρίσει η Ήπειρος για τον εντοπισμό των δύο επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών που είχαν περάσει στην περιοχή, οι δυνάμεις αρχίζουν σταδιακά να αποδεσμεύονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες το 30% περίπου των αστυνομικών έχουν επιστρέψει στις έδρες του και μέρα με τη μέρα αποδεσμεύονται κι άλλοι.
Ουσιαστικά η επιχείρηση έληξε από τη στιγμή που εντοπίστηκε το πέρασμα του Ιλίρ Κούπα από σπίτι στο Κερασοχώρι Φιλιατών, μια ανάσα από τα σύνορα. Ήταν μία σαφής ένδειξη ότι ο δεύτερος καταζητούμενος είχε καταφέρει να ξεφύγει μέσα από τον αστυνομικό κλοιό και να αναζητήσει καταφύγιο στην πατρίδα του.
Βέβαια στην Αλβανία δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής και όσα μηνύματα φτάνουν στην ελληνική αστυνομία είναι αρνητικά.
Όμως ο επίλογος έχει γραφεί. Ουσιαστικά γράφτηκε τα ξημερώματα εκείνης της Κυριακής, όπου στη Βροσύνα, έπεφτε νεκρός μετά τη συμπλοκή με άνδρες των ΕΚΑΜ ο Μάριαν Κόλα.
Ο Μάριαν Κόλα υπήρξε ο αρχηγός της ομάδας αυτών που δραπέτευσαν από τις Φυλακές Τρικάλων. Σκληρός, αποφασισμένος, όσες φορές βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίον τους.
Επί τέσσερις μήνες κατάφερνε να περνά μέσα από τα μπλόκα των αστυνομικών και να μετακινείται από τη μία περιοχή στην άλλη.
Ο εντοπισμός του αποτελούσε θέμα τιμής για την ελληνική αστυνομία. Και αυτό έγινε στην Ήπειρο, με όσες δυσκολίες είχε η μεγάλη επιχείρηση καθώς πάντα υπήρχε ο κίνδυνος διαφυγής στην Αλβανία.
Επί ένα μήνα λοιπόν οι αστυνομικοί κι αξιωματικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αψηφώντας την κούραση και τους κινδύνους.




EpirusPost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!