ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ:

kerkyra2013-14
Οι «απειλές» του Σέρβου από δεξιά, στο καλό πρώτο ημίωρο του ματς και η επιστροφή Βενέτη, τα κέρδη των Φαιάκων, στη «λευκή» ισοπαλία της Ηγουμενίτσας – Πάλι δυσπραγία στα μπροστά.
*
«Λευκό» τοπίο... Εντάξει, δε λέμε... Συνήθως, η φράση παραπέμπει, σε καρτ- ποστάλ του Δεκεμβρίου, με χιόνια, ψόφο και κακό. Ή, έστω, σε φρεσκόβγαλτη μπουγάδα εσωρούχων –κατά προτίμηση, Minerva- σε αυλή της τίμιας ελληνικής υπαίθρου, πλυμένη (πια αυλή, μωρέ... η μπουγάδα...) με την περίφημη «Klinex», που, κατά το θρυλικό, πια, τηλε-σλόγκαν, κάνει τα... λευκότερα λευκά!
Σε πείσμα, ωστόσο, τούτης ‘δω της... Χούντας, περί λευκότητος μίλησε κάποτε και η κοινωνία της μπάλας. Και το ποδοσφαιρικό μας λεξικό, φιλοξένησε στις εσωτερικές σελίδες του τον όρο «λευκή ισοπαλία». Ακριβώς... Το alter ego του 0-0...
Τούτο (το 0-0) μπαστακώθηκε, που λέτε, και ως λεζάντα, στο σημερινό (Τετάρτη, 4/9) φιλικό της Κέρκυρας στη γειτονική Ηγουμενίτσα, με τον Θεσπρωτό. Όχι ακριβώς αιτία, για να βγει περιχαρής λαός στο... Πεντοφάναρο, αλλά, εν πάση περιπτώσει, όπως θα επιμείνουμε να λέμε σε περιόδους προετοιμασίας, το σκορ, σε τέτοιες περιπτώσεις, δε μετράει. Το ίδιο και το no score
Πέρα, ωστόσο, απ’ αυτό, ο Μιχάλης Γρηγορίου, σαφώς και υπάρχουν κάποια πράγματα που θα επεξεργαστεί τις προσεχείς ημέρες. Με πρώτο, την εκ νέου μηδενική επιθετική παραγωγή (αν και, τούτη τη φορά, απουσίαζε ο Μπαλντοβαλίεφ).
Δεύτερος σερί αγώνας δίχως γκολ. Και τρίτος σε τέσσερα «πραγματικά» φιλικά (εξαιρείται το πρόσφατο διπλό με Νέους), που οι Φαίακες δεν βρίσκουν δίχτυα. Στοιχείο που καθίσταται ακόμη περισσότερο σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς, ότι, πέραν του γκολ, περιορισμένος υπήρξε (όπως και με τον Πιερικό) και ο αριθμός παραγωγής ευκαιριών – και μάλιστα, απέναντι σε μια ομάδα που πέρσι έπαιζε στο τοπικό. Προς Θεού, δεν κινδυνολογούμε. Καταγράφουμε...
Είναι χαρακτηριστικό πως, αν εξαιρέσει κανείς το (όντως) φουριόζικο μπάσιμο της Κέρκυρας στο ματς (κοινώς, το πρώτο 20λεπτο), οι αξιοσημείωτες στιγμές της στα υπόλοιπα 70’, δεν ξεπερνούν τις δύο: μία, σε σουτ – άουτ του Καραγιαννίδη, στο 48’ κι άλλο ένα φάουλ του Ζορμπά (που «καθάρισε» ο... τέρμας), στο 85’.
Ακόμη, δε, και στο πρώτο 20λεπτο, η «πηγή» ήταν... μονόπαντη: η δεξιά πλευρά και, κύρια, ο Σίμιτς. Αν υπάρχει ένα κέρδος απ’ το ματς, τούτο δεν ήταν άλλο από τα στοιχεία... ζιζανίου που έβγαλε ο Σέρβος. Τρεις φορές «ένιωσαν» τις διεισδύσεις τους οι... αριστεροί του Θεσπρωτού, στο ξεκίνημα του ματς, τρεις φάσεις έβγαλε η Κέρκυρα! Προσθέστε και άλλη μία, ενδιαμέσως, με δημιουργό τον Βλάχο (και τελείωμα του Καραδέμητρου), καρέ. Αλλά πέραν τούτου...
Μετά από μια ψιλομανούρα του Σουάνη με τον Μήτσελο στο 29’, ο Θεσπρωτός ισορρόπησε. Όπως ισορρόπησε και μετά το (καλύτερο μεν, αλλά...) έμπα της Κέρκυρας, στο β’, μετά το 60’. Κι αν, μάλιστα, στη μία περίπτωση (με εξαίρεση μια- δυο εκτελέσεις φάουλ) που απείλησαν «πραγματικά», στο 70’, ο Γκίνης δεν... πάταγε σούστα, για να βγάλει εντυπωσιακά το τελείωμα του Ντόκου, ίσως να κλέβαν’ και τη νίκη. Για του γόητρο...
Ο Γρηγορίου ξεκίνησε με την ομάδα, που... τελείωσε το φιλικό με τον Πιερικό. Οι τότε βασικοί, μπήκαν αλλαγή και οι τότε αλλαγές, ξεκινήσαν’ ενδεκάδα (πλην Σουάνη).
Στους «ενδεκαδάτους» και ο Τάσος Βενέτης. Η πρώτη του εμφάνιση, μετά τον πρόσφατο μικροτραυματισμό του. Αγωνίστηκε ως το 30’, το «καλό» διάστημα της Κέρκυρας, δίχως να νιώσει πίεση. Το θετικό, πάντως, ήταν ότι, πέρα από πίεση, δεν ένιωσε και... ενοχλήσεις! Αν, μετά τον Σίμιτς, υπάρχει ένα δεύτερο κέρδος ημέρας, ας καταγραφεί αυτό...
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Θεσπρωτός, Κομίνης (Νάτσιος, Καφόγλου). Στο β’ μέρος, διαιτητής πέρας ο Νάτσιος, με τον Κομίνη α’ βοηθό. Την κίτρινη είδαν, από πλευράς Κέρκυρας, οι Παππάς και Ναγιάρ.
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Π. Χατζηπέτρου): Πάντος, Σταυρίδης, Λιαμίρας, Μώκος, Μαρζιώτης, Μηνάς, Παππάς, Μήτσελος Ι, Γκόλιας, Βλάχος, Ντόκος. Έπαιξαν και οι: Γιαλιάνης, Μπάρκας, Νταής, Μπούρμπος, Γεωργίου, Σιάνης, Μήτσελος ΙΙ.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μ. Γρηγορίου): Βρονταράς (60’ Γκίνης), Βλάχος (60’ Γκόμεζ), Αρμένης (55’ Κουτσόπουλος), Παρασκευαϊδης (30’ Ραπτάκης, 75’ Ελληνίδης), Βενέτης (30’ Παππάς, 75’ Μεντής), Καραγιαννίδης (60’ Ναγιάρ), Κρητικός (60’ Ανδρεόπουλος), Καραδέμητρος (60’ Ζορμπάς), Σίμιτς (45’ Γυφτοκώστας), Κουλούρης (60’ Κόντος), Σουάνης (46’ Γεωργακόπουλος).
To timeline του αγώνα...
3’ Ο Σίμιτς μπαίνει επικίνδυνα από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή «κόβει» στην «καρδιά» της περιοχής, αλλά δεν ακολουθεί κανείς για να σπρώξει την μπάλα στο «πλεχτό».
6’ Η Κέρκυρα βγαίνει και πάλι από δεξιά –αυτή τη φορά με τον Βλάχο-, γύρισμα, τελείωμα του Καραδέμητρου, η μπάλα λίγο έξω.
12’ Τρίτη φάση από το δεξί «φτερό», δεύτερη με Σίμιτς, αλλά η τελική του Κουλούρη, δε βρίσκει στόχο.
16’ Πρώτη καταγραφή τελικής για τον Θεσπρωτό, με το φάουλ- άουτ του Νταή.
20’ Ο Σίμιτς ταλαιπωρεί και πάλι το αριστερό αμυντικό άκρο των Κιτρινόμαυρων, σεντράρει, αλλά η κεφαλιά του Σουάνη περνά λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια του Πάντου.
29’ Μίνι «μανούρα» Σουάνη – Μήτσελου, λήγει με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.
35’ Φάουλ του Μηνά, στο τοίχος και έξω, κόρνερ. Στην εξέλιξη, η απευθείας εκτέλεση του Βλάχου, περνά πάνω από τα δοκάρια του Βρονταρά.
48’ Καλή σέντρα του Αρμένη, η άμυνα του Θεσπρωτού απομακρύνει σε πρώτο χρόνο, σουτ- ριμπάουντ του Καραγιαννίδη, λίγο πάνω από τα δοκάρια.
70’ Ωραίο «τρίγωνο» των γηπεδούχων, με τελικό αποδέκτη τον Ντόκο, αλλά ο Γκίνης εκτινάσσεται υπέροχα και πετά την μπάλα κόρνερ.
85’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζορμπά, στα χέρια του τερματοφύλακα.









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!