Ετοιμάζεται 4κίνητο VW Polo R με 250 ίππους


Με μία ειδική έκδοση του Polo γιορτάζει η VW το πρωτάθλημα στο WRC.
Η μελέτη για την φημολογούμενη έκδοση R του VW Polo έχει ξεκινήσει από τότε που η Audi ετοίμαζε την τετρακίνητη εκδοχή του A1, του S1 που θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης.
Η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο WRC του 2013, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της VW να βγάλει στην παραγωγή μια έκδοση για να τιμήσουν τις προσπάθειες της αγωνιστικής ομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο VW Polo R θα διαθέτει 2λιτρο TSI κινητήρα με απόδοση 250 ίππους και θα συνδυάζεται με 6άρι ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Οι επιδόσεις που θα χαρίζει στο νέο hot hatchτης VW είναι κορυφαίες, μιας και απαιτεί λιγότερο από 6 sec για να πιάσει τα 100 km/h από στάση, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 250 km/h.
Όπως συνέβη και με το Audi A1 quattrο που διαθέτει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων από το TTS αντί για ημιάκαμπτο άξονα, έτσι και η κορυφαία τετρακίνητη έκδοση του VW Polo θα διαθέτει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο για βελτίωση των οδικών χαρακτηριστικών αλλά και για χωροταξικούς λόγους. Επιπλέον, ο τροχός ανάγκης καταργείται για να δώσει χώρο στο πίσω διαφορικό.
Το αναμενόμενο VW Polo R θα είναι κανονικό μοντέλο παραγωγής και όχι σαν το προσθιοκίνητο Polo R WRC των 220 ίππων (φωτό) που παράχθηκε μόνο σε 2.500 μονάδες για να πάρει ομολογκασιόν στο WRC.
Τα τελικά χαρακτηριστικά της έκδοσης R θα παρουσιαστούν κατά πάσα πιθανότητα στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, μαζί με την παρουσίαση του ανανεωμένου Polo.
[Πηγή: Autocar UK]

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!