Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του Σάκη Μπουλά


  • font size decrease font size increase font size

Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του Σάκη Μπουλά
Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο ταλαντούχος τραγουδιστής και ηθοποιός Σάκης Μπουλάς. Τα τελευταία χρόνια έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο δίνοντας μάχη για τη ζωή του.  Στο πλάι του είχε τους δικούς του ανθρώπους, τον αδελφό και τη σύντροφό του.  Λόγω της επιδείνωσης που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του,είχε διακόψει τις εμφανίσεις  του στην Ακτή Πειραιώς, όπου συμμετείχε στην μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν: Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη. Η είδηση του θανάτου του προκάλεψε πανελλήνια θλίψη και συγκίνηση. «Πάλεψε πολύ γενναία ο Σάκης με την αρρώστια έναν χρόνο τώρα. Τον τελευταίο καιρό ήταν πιο άγρια τα πράγματα, αλλά ήταν πάντα γενναίος, με χιούμορ. Αστειευόταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Την Τρίτη το βράδυ τον είδα για τελευταία φορά, του είπα ότι τον αγαπώ πολύ και θα τον σκέφτομαι πάντα» δήλωσε ο Πέτρος Φιλιππίδηςσυμπρωταγωνιστής του στη σειρά 50-50 του Mega. «Η ανθρωπιά του ξεπερνούσε τα όρια. Μας άφησε μόνους, η τριάδα έσπασε» είπε ο Παύλος Χαϊκάλης.
 
«Ο Σάκης μέχρι το τέλος δούλευε σαν μυρμήγκι. Όταν το έμαθε πριν από ένα χρόνο έπρεπε να φύγει από το θέατρο, να πάρει την αγαπημένη του και να γνωρίσει όλο τον κόσμο, αλλά ο Σάκης δεν το έκανε αυτό. Αυτή ήταν η ζωή του, το πάλκο» είπε στον ΑΝΤ1 ο Λάκης Παπαδόπουλος.

«Ο θάνατος του είναι μεγάλη απώλεια για τον χώρο της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, του τραγουδιού και του θεάτρου. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και θαυμασμό» είπε ο Κώστας Βουτσάς.
Αν και πέρασαν σχεδόν 30 χρόνια από τη συνεργασία τους στο δίσκο «Μπουλάς Ελλάς», οΓιάννης Γιοκαρίνης θυμάται και μιλάει για το αστείρευτο ταλέντο του Σάκη«Εκείνος ο δίσκος τα λέει όλα για το ταλέντο του. Είναι μια πολύ στενάχωρη κατάσταση. Ήταν ένας καταπληκτικός χαρακτήρας, ευαίσθητος, πολυτάλαντος. Ήταν ένας αληθινός άνθρωπος με πολύ χιούμορ» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.
Ο Διονύσης Τσακνής ανέφερε συγκινημένος:

 «Έφυγε ένας φίλος, ένας πρώην συνεργάτης. Μοιραστήκαμε τη σκηνή κάποιες φορές μαζί, τις παρέες, τα αστεία, τους προβληματισμούς για τη ζωή και για την τέχνη. Έφυγε ένας αγωνιστής της ζωής».

Με ανατρεπτικότητα, χιούμορ και αγάπη στη μουσική
Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς, στις 11 Μαρτίου 1954, αλλά η καταγωγή του είναι από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Όταν ήταν μικρός, οι γονείς του τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος λόγω της άνεσης που παρουσίαζε στον λόγο, όμως αυτός επέλεξε το τραγούδι και την υποκριτική. Παλαιότερα, ήταν ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με έπιπλα.
Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου Μουσικού καφενείου με το όνομα «Σούσουρο» μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα χάπενιγκς, χρησιμοποιώντας τη φόρμα του γερμανικού πολιτικού καμπαρέ, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα δρώμενα.

Παρόμοια δουλειά έγινε αργότερα στο «Αχ Μαρία» στα Εξάρχεια, τη θρυλική σκηνή όπου για δέκα χρόνια λειτούργησε μια παρέα με ανατρεπτικότητα, χιούμορ και αγάπη στη μουσική.

Ο Σάκης Μπουλάς μαζί με τους Γιάννης Ζουγανέλη, Ισιδώρα Σιδέρη, Λάκη Παπαδόπουλο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σοφία Βόσσου - αλλά και μια ευρύτερη παρέα δημιουργών που κατά καιρούς συμμετείχαν στα προγράμματα του εξαρχειώτικου στεκιού - έγραψαν τη δική τους σελίδα στον αθηναϊκό μουσικό χάρτη, από το 1980 μέχρι το 1990.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του τραγούδησε σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες και συνεργάστηκε για χρόνια με τους Θάνο Μικρούτσικο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Βλάση Μπονάτσο, Διονύση Τσακνή, Μάνο Λοΐζο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα και με τον Διονύση Σαββόπουλο.
Ως στιχουργός, συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες. Έχει γράψει στίχους για τραγούδια για τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα καθώς και πολλά που είχε ερμηνεύσει ο ίδιος. Με τον Θάνο Μικρούτσικο συνεργάστηκε πάνω από 12 χρόνια όπου, μέσα σε αυτά, ταξίδεψε σε διάφορες χώρες όπως Γερμανία, Αυστρία,  Αγγλία, Σκωτία, Βέλγιο και Κύπρο. 
Είχε κυκλοφορήσει και τους παρακάτω προσωπικούς του δίσκους: Μπουλάς-Ελλάς, (1986), Σάκης Μπουλάς (maxi single) «Ali Baba» (σε μουσική Μιχάλη Ρακιντζή - 1987), Σάκης Μπουλάς «Ας πρόσεχες» (μουσική: Μιχάλης Ρακιντζής - 1987), Ζαμανφού, (1992), Έκθεση ιδεών, με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000).
Στην μικρή οθόνη, εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές αρχίζοντας με το «Graffity» με τον Γιάννη Ζουγανέλη, παρουσιάζοντας τηλεπαιχνίδια, ενώ εμφανίστηκε και σε τηλεοπτικές σειρές όπως:
«Κουφώματα» 1988 ΕΡΤ Νίκος Ζερβός
«Δέκα λεπτά κήρυγμα» (2000-2003)
«Τα Τετράγωνα των Αστέρων» (2003).
«Σαββατογεννημένες» (2003-2004)
«Ας Πρόσεχες» (2004-2005)
«Πενήντα-Πενήντα» (2005-2007)
«7 Θανάσιμες Πεθερές» (2006-2007)
«Εντιμότατοι κερατάδες» (2006-2007)
«Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας» (2007-2008)
«Φίλα το βάτραχο σου» (2007-2009)
«Μπελάς ΤV» (2008-2009)
«Εργαζόμενη Γυναίκα» (2009)
«Η Οικογένεια βλάπτει» (2009-2010)
«Πενήντα-Πενήντα» (3ος κύκλος) (2010-2011).

Στον κινηματογράφο είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις ταινίες
«Ο Δράκουλας των Εξαρχείων», «Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται», «Τηλεκανίβαλοι», «Πατρίς Ληστεία Οικογένεια», «Η Αγάπη είναι ελέφαντας», «Λουκουμάδες με Μέλι», «Πεθαίνω για σένα», «Μια φορά και ένα μωρό»
Δήλωση υπ. Πολιτισμού
Δήλωση για το θάνατο του Σάκη Μπουλά έκανε και ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Παναγιωτόπουλος.
«Τραγουδιστής με ξεχωριστή, προσωπική χροιά και ηθοποιός με γνήσια λαϊκή αμεσότητα, ο Σάκης Μπουλάς πρωτοστάτησε από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα σε πολλές και μάλιστα διαφορετικές πτυχές της Ελληνικής καλλιτεχνικής ζωής. Υπήρξε απαιτητικός ερμηνευτής μελοποιημένης ποίησης, δημοφιλής σατιρικός καλλιτέχνης με ένα ανατρεπτικό, νεανικό χιούμορ, πρωταγωνιστής τού σύγχρονου  κινηματογράφου, αλλά και της τηλεόρασης για όλη την οικογένεια. Και όμως, αυτός ο πρωταγωνιστής υπήρξε την ίδια στιγμή απόλυτα οικείος. Υπήρξε ο αδελφικός μας φίλος. Γιατί ήταν ένας γλυκός, αγαπητός άνθρωπος. Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Βαθιά θλίψη για το θάνατο του Σάκη Μπουλά εξέφρασε το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική - tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!