Φαγούρα στη γεννητική περιοχή: τι μπορεί να σημαίνει;

Φαγούρα στη γεννητική περιοχή: τι μπορεί να σημαίνει;
Ο Δρ. Ναούμ εξηγεί.
Ο κνησμός ή αλλιώς η ενοχλητική φαγούρα στη γεννητική περιοχή, αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο, το οποίο όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνει χωρίς αντιμετώπιση. 
Στη γεννητική περιοχή της γυναίκας, υπάρχει ένα ολόκληρο οικοσύστημα, που βασίζεται επάνω σε λεπτές ισορροπίες. Έτσι υπάρχουν τα “καλά” βακτήρια, που ρυθμίζουν το PH του κόλπου και ενίοτε εμφανίζονται τα “κακά” βακτήρια, που διαταράσσουν το PH και έτσι εμφανίζονται διάφορες κολπικές μολύνσεις. Κάπου εκεί, εμφανίζεται και ο κνησμός…

-Προϊόντα καθαρισμού: Τα αρώματα, καθώς και το PH που έχει το εκάστοτε προϊόν, μπορεί να χαλάσει την ισορροπία της χλωρίδας του κόλπου.
-Εσώρουχα: Τα συνθετικά, όχι βαμβακερά, εσώρουχα σε συνδυασμό με τα στενά ρούχα και την εφίδρωση, ευνοούν την ανάπτυξη μικροοργανισμών. 
-Φαρμακευτική αγωγή: Η χρήση κυρίως αντιβιοτικών, μπορεί να επηρεάσουν τα “καλά” βακτήρια του κόλπου και να αφήσουν διάφορους μικροοργανισμούς να πολλαπλασιαστούν. 
-Ανατομία αιδοίου: Τα μακριά ή χαλαρά χείλη του αιδοίου, τα οποία συνήθως υπάρχουν στη γυναίκα εκ γενετής, δυσχεραίνουν την καθημερινή καθαριότητα της περιοχής και ευνοούν την ανάπτυξη μικροοργανισμών. 
-Χαλάρωση κόλπου: Μετά τον τοκετό, παρατηρείται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις των γυναικών μία χαλάρωση στον κόλπο, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιο ευάλωτος σε κολπικές μολύνσεις. 

Πώς θα την αντιμετωπίσετε; 
Καταρχάς με το που θα νιώσετε την ενοχλητική φαγούρα, θα πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα στον ιατρό σας, ώστε να δείτε αρχικά πού οφείλεται και να την αντιμετωπίσετε εγκαίρως, καθώς μία ενεργή φλεγμονή μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο μέλλον. Σε γενικές γραμμές: 

-Αποφύγετε τα στενά ρούχα και εσώρουχα. 
-Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά τα διάφορα καθαριστικά της περιοχής. 
-Σε περίπτωση που παρατηρείτε χαλάρωση κόλπου, μπορείτε να ενημερωθείτε από εξειδικευμένο ιατρό για την κολποπλαστική (βλ. εδώ)
-Σε περίπτωση που εκ γενετής είχατε πρόβλημα με χαλαρά χείλη του αιδοίου, τώρα μπορείτε εύκολα να τα διορθώσετε με την αιδοιοπλαστική (βλ. εδώ)

Ευχαριστούμε τον Dr. Νικόλαο Ναούμ, Μαιευτήρα – Χειρουργό Γυναικολόγο, ειδικευμένο στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία
210 8835100 / 200
www.ananeosi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!