Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά στην Ελληνική Επικράτεια Συνελήφθησαν στο Βάλτο Πάργας, τέσσερα μέλη του κυκλώματος, που μετέφεραν με σκάφος μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών


Εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας 35χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται
Κατασχέθηκαν περίπου (805) κιλά κάνναβης
Σημαντικό πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών πέτυχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, με την  σύλληψη μελών κυκλώματος, που σχεδίασε την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία σε παραλία του Βάλτου Πρέβεζας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών  στο εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε χθες (08-02-2014) τα ξημερώματα στο Βάλτο Πρέβεζας, συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, κατά την οποία συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος, δύο ημεδαποί,   ηλικίας 43 και 58 ετών και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 45 ετών.
Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου Αλβανού, ο οποίος όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, αποτελεί τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος και αναζητείται από τις Αρχές.
Αναλυτικότερα, χθες τα ξημερώματα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε σκάφος να προσαράζει σε παραλία του Βάλτου Πρέβεζας. Από το σκάφος αποβιβάστηκαν δύο άτομα και με την βοήθεια άλλων δύο ατόμων που ανέμεναν στην παραλία, μετέφεραν από αυτό, σάκους με ναρκωτικά σε παρακείμενο κτίσμα.
Οι ανωτέρω δράστες συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς που είχαν «στήσει» ενέδρα στο σημείο ενώ διαπιστώθηκε ότι οι σάκοι, περιείχαν (804) κιλά και (690) γραμμάρια κάνναβης.
Κατασχέθηκαν συνολικά:
  • επτακόσια δέκα (710) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (804.690) γραμμαρίων
  • ένα φουσκωτό σκάφος, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών.
  • ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας του 43χρονου δράστη.
  • πέντε  (5) κινητά τηλέφωνα

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Θεσπρωτίας, ενώ  η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαλευκανθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της οργάνωσης, να διακριβωθεί η τυχόν σύνδεση με άλλες εγκληματικές ενέργειες και να εξακριβωθούν όλα τα επιμέρους στοιχεία της δράσης της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!